Intervju s trenerjem članske ekipe ŽNK Radomlje

Derbi 5. kroga 1. SŽNL je bil v nedeljo odigran na igrišču z umetno travo za Bežigradom. Nogometašice Olimpije so premagale Radomljanke s 6:1. Trener Davor Previšić je doživel prvi prvenstveni poraz, precej bolj pa ga skrbijo številne poškodbe. Vratarka Sonja Čevnik je igrišče zapustila po pol ure, Karmen Ulbin pa si je poškodovala koleno po uri igre.

Olimpija prejšnji teden v Velenju ni blestela, v sončnem nedeljskem popoldnevu pa so zeleno-bele prikazale pravi obraz. Zbralo se je kar 200 gledalcev, kar je najboljši obisk na tekmah 1. SŽNL v letošnji sezoni.

Nekdanja napadalka Radomelj Natalija Golob se je spretno znašla pred vrati v 13. minuti za vodstvo zmajčic. V 26. minuti je Urška Žganec z lobom z desne strani presenetila Čevnikovo, ki si je obnovila poškodbo s pokalne tekme proti Pomurju. Znova je morala v vrata Katarina Jagarinec, ki "po poklicu" ni čuvajka mreže, a se neprijetne naloge ne ustraši, raje jo vzame kot izziv. V prvem delu je klonila pet minut pred odmorom, ko je zadela Kaja Eržen.

Na začetku nadaljevanja je Erženova z glavo zatresla lastno mrežo in Radomljanke so bile znova v igri. Ključni trenutek se je zgodil v 58. minuti, ko se je poškodovala Ulbinova. Po nesrečnem trčenju je zelenico zapustila na nosilih in v velikih bolečinah. Igralke Olimpije so takoj zatem povišale na 4:1, znova je bila popolnoma osamljena Urška Žganec. 25-letnica, ki je bila najboljša posameznica na bežigrajski zelenici, je hat-trick zabila v 84. minuti z desnico. Končni izid je tri minute pred koncem postavila izkušena Golobova.

Trener se je bal, da bi lahko doživeli pravi polom
"Dekleta so bila psihološko močna. Ob polčasu smo zaostajali z 0:3, pa smo se uspeli dvigniti. Ko sem treniral fante pred dvema letoma, si je eden izmed naših igralcev hudo poškodoval gleženj. Vodili smo z 2:0, na koncu pa izgubili kar z 2:7. Tokrat sem se bal, da bomo doživeli pravi polom. Poškodba prve vratarke, poškodba Ulbinove in visok zaostanek, a smo vseeno dobro odigrali do konca," je misli strnil trener Previšić.

"Kader se nam vse bolj krči. Barbara Kralj nosi vse večje breme. Skrbi me, da vsega skupaj morda ne bi zdržala. Tokrat je tekla vseh 90 minut in celo povzdignila glas, kar je res prava redkost pri njej. Brez nje smo v izgubljenem položaju. Tija Vrhovnik je neustrašna, ne boji se tudi najboljših igralk Pomurja in Olimpije. Res je izjemno napredovala," je tudi po porazu nekaj svetlih točk videl glavni trener.

Številne poškodbe zelo skrčile kader
Radomljanke so zelo dobro začele novo sezono. Nanizale so štiri zaporedne zmage, Krim, Ajdovščina, Fužinar in Maribor, ki pa niso na nivoju vodilnih treh ekip v prvenstvu.

"Mislim, da je tretje mesto za nas realno. Na ostalih štirih tekmah smo prevladovali. Razlika je podobna, kot manjka nam v primerjavi z Olimpijo in Pomurjem. Tudi Fužinar smo presenetljivo zanesljivo premagali. Zdaj nas čaka Velesovo, nato pa zelo pomembno gostovanje v Velenju proti Rudarju. To bo trda tekma. Nimamo širokega kadra, imamo veliko poškodb. V vratih bo zelo verjetno Katarina Jagarinec. Za trenerja je zelo težko, če je igralka v golu od prve minute," je razmišljal Previšić, ki upa, da bo Čevnikova sanirala poškodbo še v jesenskem delu,

Proti Pomurju dekleta odpovedala
Najbolj grenak je bil poraz v četrtfinalu pokala proti Pomurju z 0:7. "Za pokalno tekmo proti Pomurju smo se res pripravili, a so dekleta po prvem prejetem zadetku popolnoma odpovedala. Na takih tekmah je psihološka pripravljenost ključna. V 8. minuti si je naša vratarka nesrečno z nogo poslala žogo v lastno mrežo. Po hitrem zaostanku je šlo vse le še navzdol in že ob polčasu smo bili v izgubljenem položaju."

Vsi pogrešajo ostrostrelko Predaničevo
Dekleta prehitro končujejo kariere. Za Bežigradom so bile na tribuni Polona Gerjol, Kaja Šarlah, Teja Breznik in Kaja Jerina, dolgoletna kapetanka Manca Jereb pa je zdaj fizioterapevtka.

"Ekipe Radomelj nisem dobro spoznal. Poleti sem moral sprejeti dejstvo, da kar nekaj nosilk igre v tej sezoni ne bo igralo. Nina Predanič je odlična igralka, a žal je v ZDA. Z nami je opravila priprave, zdaj pa jo pogrešamo," se je glavni trener hitro spomnil na 19-letno Predaničevo, ki blesti na kolidžu Saint Rose. Za ekipo Golden Knigts je dosegla štiri zadetke in prispevala še pet podaj.

V nedeljo bo veliki derbi med Pomurjem in Olimpijo v Beltincih. "Olimpija igra v večjem ritmu. Če bodo igrale tako kot proti nam, imajo lepe možnosti za zmago. To bo zelo zanimiva tekma. Ključnih bo prvih 15 minut, Pomurje vedno pritisne na začetku. Če si priigra prednost, je za tekmice zelo težko," je zaključil Previšić. 

Avtor: A. G.; Foto: Rok Zore (ŽNK Radomlje)
Tagi