Ihan bo junija gostil kolesarski dirki

Kolesarsko društvo ROG iz Ljubljane prireja v nedeljo, 26. junija v Ihanu dve kolesarski dirki. Pokal Andreja Hauptmana je namenjen amaterskim tekmovalkam in tekmovalcem, profesionalne kolesarke ter kolesarji pa se bodo pomerili na Državnem prvenstvu v cestni vožnji. Obe progi sta krožni in v dolžini 14 kilometrov s štartom v Ihanu.

Amaterke in amaterji bodo dirko, ki bo potekala v treh krogih s skupno dolžino 42 kilometrov, začeli ob 11.45, potekala pa bo na trasi Ihan – Goričica pri Ihanu – Brdo – Dobovlje – Žeje – Brezovica pri Dobu – Dob – Podrečje – Prelog. Moški tekmovalci se bodo pomerili v štirih starostnih kategorijah, ženske v dveh, potekala pa bo tudi dirka za občinsko prvenstvo. Prijave za občinsko prvenstvo se bodo sprejemale od 10. ure dalje v pisarni dirke, možno pa se bo prijaviti do ene ure pred štartom, štartnina pa znaša 15 evrov. Prijave sprejemajo do vključno četrtka, 23. junija preko portala www.prijavim.se in do ene ure pred štartom, kar pa velja samo za tekmovalce na občinskem prvenstvu. Več informacij pa si lahko preberete na spletni strani www.kdkrog.si, dosegljivi pa so tudi preko elektronske pošte info@kdkrog.si.

Profesionalne tekmovalke in tekmovalci pa se bodo spopadli z isto progo, štart pa je predviden ob 9.30. Pravico nastopa imajo vse tekmovalke in tekmovalci z veljavno licenco KZS-ja in slovenskim državljanstvom. Tekmovalo se bo v naslednjih kategorijah: mlajše mladinke in maldinci, starejše mladinke in mladinci, ženske in moške elite ter v kategoriji U23. V pisarni dirke bodo z izdajo štartnih številk začeli ob 7.30 za vse kategorije, razen za kategorijo moške elite in U23, ki bo ob 12.30. Tudi v teh kategorijah sprejemajo prijave do vključno četrtka, 23. junija preko portal www.prijavim.se, več informacij pa lahko dobite na spletnem naslovu in elektronski pošti, ki sta objavljena zgoraj.

Avtor: Aleksander Stefanović, slika: Kolesarsko društvo Krog
Tagi