Igor Barukčič se poslavlja od Radomelj

Od Radomelj se poslavlja nogometaš Igor Barukčič, ki je v rumeno-črnem dresu pustil ogromen pečat. Kar osem let je nosil dres Radomelj bil vzgled in vzor vsakemu igralcu skozi vsa leta. A ker ima vsaka zgodba svoj začetek in tudi konec, se je po 172 odigranih tekmah in 24 zadetkih, kapetan rumeno-črnih odločil, da se njegova pot v Radomljah zaključi.

Ob svojem slovesu od Radomelj je Igor Barukčič podal uradno izjavo, v kateri je strnil svoje vtise in občutke, ki so ga v minulih osmih letih spremljali v dresu rumeno-črnih. Bilo so to trenutki veselja, žalosti, razočaranja, poniževanja … a Igor je rumeni dres vsakič nosil s ponosom in igrišča zapuščal isti, kadar so zmagali ali izgubili, saj je dal na igrišču vedno vse od sebe. Njegovo uradno izjavo ob slovesu, si lahko preberete v nadaljevanju.

“Vsaka zgodba ima svoj začetek in konec. Sporočam, da se moja v Radomljah zaključuje.

To je zgodba, v kateri sem doživel vse. V klub sem prišel kot zmeden fant, še zmeraj izgubljen zaradi izgube očeta, odhajam pa kot zrela in odgovorna oseba, ki je s svojim klubom spisala zgodovinske uspehe zanj in za tako majhen kraj kot so Radomlje. To je zgodba vzponov in padcev. Igrali smo prvo ligo, iz nje dvakrat izpadli, a vseeno kot klub naredili ogromen napredek. Doživel sem dve poškodbi, ki sta me oddaljili z igrišč za kar dolgo obdobje. Nisem obupal, saj sem vso zaupanje, ki sem ga bil deležen v teh letih želel povrniti s tem, da se na igrišče vrnem še močnejši. In to mi je v obeh primerih uspelo, na kar sem neizmerno ponosen. Kot sem že omenil, sem v radomeljskem dresu doživel vse. Veselje, žalost, razočaranje, poniževanja, vendar sem vsakič rumeni dres nosil s ponosom in igrišča zapuščal z istim, ko smo zmagali ali izgubili s 5:0, ker vem, da sem na igrišču dal vse od sebe.

Vse kar sem v teh letih postal in vse kar imam, sta mi dala klub in družina Marinšek. Ne najdem ustreznih besed za opis čustev, ki jih gojim do njih in do kluba. Naša zgodba je dokaz, da lahko tudi pošteni ljudje v nogometnem svetu naredijo uspeh. Veliko težje, pa vseeno. Nam je uspelo, kljub temu, da smo skoraj v vsaki izmed zadnjih sezon imeli takšne in drugačne težave, a je vedno zmagalo dobro.

Moja tiha želja je bila v klubu ostati 10 let, a klub zapuščam nekoliko prej. Vse želje se vseeno ne morejo uresničiti. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, s katerimi smo pisali našo zgodbo. Hvala enkratnim soigralcem, ki jih je bilo v teh letih zares veliko, vsem trenerjem, vodstvu kluba, Mlinarjem, skratka vsem, ki so mi 8 let stali ob strani in mi pomagali, da postanem to kar sem.

Vsem skupaj želim veliko športnih uspehov z novo številko 6.

Hočemo, zmoremo, smo! ”

Kapetan moštva, Barukčić Igor

V klubu so se Igorju zahvalili za vsa njegova preživeta leta v Radomljah in njegovo pripadnost klubu ter mu zaželeli veliko športne sreče na njegovi poti. Ne glede na to, kam ga bo popeljala pot, bo vedno ostal del rumeno-črne družine.

Miha Ulčar; Foto: Rok Zore / NK Radomlje

 

Tagi