Heliosov NE Ligi ABA, Zmago Sagadin se poslavlja od domžalske klopi

Iz uprave Košarkarskega kluba Helios so sporočili, da je njihov klub z uradnim dopisom obvestil vodstvo Lige ABA, da v prihodnji sezoni ne bo nastopal v »jadranski« ligi. Kot navajajo je razlog povsem ekonomske narave, saj je znesek 150.000 evrov, ki ga mora za t.i. wild card plačati tretjeuvrščena ekipa slovenskega prvenstva oz. Lige Telemach, enostavno previsok. Prav tako so iz KK Heliosa sporočili, da člansko ekipo v prihodnji sezoni ne bo več vodil dosedanji trener Zmago Sagadin.

Kot je povedal direktor kluba KK Helios, Ladivoj Gorjan, bo šel njihov klub tako kot številni slovenski športni kolektivi, na pot nižanja proračuna, a vseeno mislijo ostati zelo konkurenčen slovenski prvoligaš, ki bo še naprej sledil svojim začrtanim ciljem. »Torej, bo deloval predvsem kot proizvodni center za mlade«, je še dodal Gorjan.

V prihodnjih dneh bo znan tudi nov članski trener, ki bo prevzel krmilo s strani Zmaga Sagadina. Slednji je v zadnjih treh sezonah v ogenj porinil kar nekaj slovenskih »mladcev«, ki bodo v prihodnjih letih zagotovo pomemben del slovenske klubske in tudi reprezentančne košarke ter s tem pustil globok pečat v Domžalah, za kar se mu v klubu globoko zahvaljujejo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KK Helios Domžale
Tagi