Helios v derbiju kroga premagal Zlatorog

V soboto, 15.12.2012, je bil v Domžalah na sporedu eden izmed večnih derbijev Lige Telemach, saj sta se med seboj pomerila prvouvrščeni Zlatorog in tretjeuvrščeni Helios. Domžalčani so na domačem igrišču, z odlično igro v drugem polčasu, ki so ga dobili za 10, slavili z 72:64.

Začetek tekme je bil zelo izenačen, nobena od ekip si ni uspela priigrati višje prednosti. Pri Zlatorogu je bil v prvih minutah nezaustavljiv center Ante Đugum, Helios pa je držal priključek po zaslugi Blaža Mahkovica, ki je tokrat, za razliko od prejšnjih tekem, ko je bil klasična "štirica", večino časa preživel na poziciji krila. Prva četrtina se je končala s 17:14 za domače. V drugi četrtini je Heliosu največ preglavic povzročal Uroš Zadnik, ki je v tem delu igre dosegel 10 točk. Gostje so sredi četrtine povedli z 32:25, a sta za priključek in kolikor toliko miren odmor poskrbela prej omenjeni Mahkovic in Nikola Gaćeša. Polčas 36:38.

Med polčasom smo prvič izpeljali novo nagradno igro, ki jo domžalski košarkarski klub pripravlja v sodelovanju z AS Domžale – Moto centrom, v kateri si bo nekdo priboril novo Hondo Vision 50! Tokrat nihče od treh udeležencev ni imel dovolj natančne roke, da bi se z zadeto trojko uvrstil v veliki finale, ki bo na sporedu ob koncu sezone.

Nagradna igra: Zadeni trojko in odpeli novo Hondo Vision 50.

Nazaj k tekmi – tretjih deset minut je spet minilo v izenačeni igri, saj se je Helios hitro priključil, potem pa smo skoraj da celo četrtino spremljali nenadna izmenjavanja v vodstvu. Gaćeša je nadaljeval z dobro igro, vsak s po eno trojko sta se mu pridružila še najmlajša v domači ekipi, Gregor Hrovat ter Matic Rebec in Helios je po treh četrtinah vodil z 52:49. Zlatorog je dobro začel zadnjih 10 minut, saj je bil sredi zadnje četrtine rezultat še poravnan (56:56), potem pa je v naslednjih dobrih treh minutah sledila izvrstna igra Heliosa in delni rezultat 13:4, s čimer je bila tekma praktično odločena. V zadnjih dveh minutah so domači dobro zadevali proste mete, zato se Zlatorog ni mogel približati. Končalo se je z 72:64. Dodajmo, da je Helios dobil skok s 30:18.

Za Helios je izvrstni Nikola Gaćeša dosegel 24 točk in 6 skokov, 17 točk pa je prispeval še Blaž Mahkovic. Pri Zlatorogu je 18 točk dosegel Uroš Zadnik, 16 pa jih je dodal Saša Mučič.
V naslednjem krogu, 22.12., zadnjim pred novoletnim premorom, bo Helios v domači dvorani gostil LTH Castings Mercator, ki je v prvem krogu prvenstva presenetljivo ugnal Helios v Škofji Loki. Tekma bo ob 19. uri.

Nikola Gaćeša, Helios: "Na koncu je najbolj pomembno, da smo zmagali. Mogoče nismo igrali najboljše, ampak za popravek naših napak imamo še dovolj časa. Kar se tiče moje igre, lahko rečem, da je vedno lahko še bolje. Ampak, kadarkoli zmagamo, mi je za mojo igro vseeno."


Nikola Gaćeša je 24. točkam dodal 6 skokov.

Zmago Sagadin, trener Heliosa: ""To je bila težka tekma. Laščani so zaigrali sproščeno, posledično pa tudi precizno in so nas danes kar namučili. Naša ekipa je znova igrala po sistemu povedemo-pademo. Kljub vsemu smo zadnji del odigrali dovolj kvalitetno, da smo zasluženo zmagali."

Miloš Šporar, trener Zlatoroga: "Četudi smo bili brez najboljšega strelca Sama Udriha ter kapetana Daniela Vujasinovića in je bila večina preostalih igralcev na zunanjih položajih strelsko nerazpoloženih, smo se vseeno do 37. minute povsem enakovredno borili za zmago. Odločil je skok, ki je bil do nocojšnje tekme boljša prvina naše igre. Vseeno lahko svoji ekipi čestitam za srčno in borbeno igro ter nepopustljivost."

Liga Telemach, 9. krog

Helios Domžale : Zlatorog Laško
                        72 : 64 (17:14, 19:24, 16:11, 20:15)

Helios: Besedič, Ponjavić, Velikonja Grbac, Morina 4 (6 skokov), Mahkovic 17 (4 skoki) Fon 5, Rebec 7, Močnik 4, Gaćeša 24 (6 skokov), Hrovat 7, Radulović 4 (4 skoki)
Zlatorog: Brodnik 5, Lapornik 3, Nikolič Smrdelj 2, Škerbec, Dimec 3, Lapornik M. 7, Čigoja, MArasović, Đugum 10, Zadnik 18 (4 podaje), Mučič 16 (4 skoki)

Avtor: KK Helios Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi