Helios Sunsi začeli s treningi

Domžalski Helios Sunsi so v tem tednu pričeli s pripravami na novo sezono. Tako mlajše selekcije, kot tudi članska ekipa, bodo glavnino priprav oddelali kar v Domžalah, kjer imajo izvrstne pogoje za delo, sporočajo iz uprave domžalskega kluba barvarjev.

Po besedah uprave KK Helios Suns so člani za zdaj zbrani še v rahlo okrnjeni zasedbi, saj imajo podaljšane počitnice vsi tisti, ki so bili letos poleti aktivni v različnih reprezentancah: »Miha Zupan je bil na olimpijskih igrah gluhih, Aljaž Bratec in Urban Oman sta nastopala za mlado U20, Nejc Klavžar pa za mladinsko U18 reprezentanco. Alexander Shashkov in Aleksandr Sinebabnov, ki sta bila na evropskem prvenstvu z rusko U18 reprezentanco, sta se že priključila aktivnostim članske ekipe, na katerih so prisotni še Jure Močnik, Jure Pelko, Blaž Mahkovic in Jure Besedić. Trener Jovan Beader ima na treningih tudi Marka Berliča in Matica Vesela, slednji konec meseca odhaja na študij v ZDA, vadbi s članskim moštvom pa je priključenih še nekaj košarkarjev iz mladinske ekipe.«

Trenerju Beaderju bo v letošnji sezoni pomagal Grega Nachbar, za telesno pripravo pa bo skrbel Anže Pirc, ki bo tako razbremenil Janeza Konjarja. Ta bo ob dodatnem študiju fizioterapije še naprej sodeloval z mladinskim pogonom. Terapevt ekipe ostaja Nebojša Praljak.

Jure Besedić.

Prav tako so z aktivnostmi pričele tudi vse mlajše selekcije kluba, ki bodo treninge opravljale v Športni dvorani Domžale in na domžalskem stadionu, kjer bo v ospredju predvsem telesna priprava. Podaljšali so tudi sodelovanje z vodjema mladinskega in pionirskega pogona, Dejanom Čikićem in Gašperjem Papežem, v pomoč pa jima bo tudi Jure Prinčič, s katerim so v klubu prav tako sklenili dolgoročnejše sodelovanje. S tem v Domžalah dokazujejo, da bo tudi v prihodnje ena od glavnih usmeritev uspešno delo z mladimi in njihovo uveljavljanje na višjem nivoju. Kot že rečeno, bo za telesno pripravo mladih skrbel Janez Konjar, za košarkarsko delo pri najmlajših pa bodo odgovorni Aljaž Belingar, Tilen Hočevar in Žiga Božjak. S pogoji, ki jih imajo v Helios Suns na voljo, s številčno trenersko zasedbo in uspešnim sodelovanjem z okoliškimi klubi, gre razvoj mladinske košarke na širšem domžalskem prostoru v pravo smer.

Jure Pelko.

»Ker želimo tudi mladim košarkarjem nuditi najboljšo možno podporo pri njihovem razvoju, smo še dodatno okrepili trenersko zasedbo v mladinskem pogonu. Mladim namreč želimo ponuditi najboljše pogoje za delo, na njih pa je, da to v največji meri tudi izkoristijo. In prav pogled na člansko ekipo razkriva, da imamo kar nekaj mladih, ki jim mislimo ponuditi priložnost v prvi ekipi. Trije so kar nekaj minut dobili že lani, in računamo, da bodo letos lahko prevzeli še malce več odgovornosti. Tem dodajamo še dva ruska mladinska reprezentanta in tako kažemo vsem mladim košarkarjem, da ob trdem delu, lahko računajo na preboj do našega članskega moštva,« je o okrepljeni trenerski zasedbi v mladinskem pogonu dejal Aleš Klavžar, predsednik KK Helios Suns.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KK Helios Suns
Tagi