Helios Sunsi začeli s pripravami na novo sezono

Domžalski košarkarji so začeli s pripravami na sezono 2020/21. Članska ekipa je prvi trening opravila v skorajda kompletni zasedbi, manjkala je le najnovejša okrepitev, ameriški center Ryan Kriener, ki se bo moštvu priključil v naslednjih dneh. Ob članih so s treningi v novi sezoni začeli tudi mlajši košarkarji kluba.

Na prvem članskem treningu v sezoni je pod vodstvom trenerja Dejana Jakare, pomočnika Grege Nachbarja ter trenerjev za telesno pripravo Janeza Konjarja in Gašperja Šolna, vadilo dvanajst košarkarjev. Lanski člani Blaž Mahkovic, Urban Oman, Aljaž Bratec, Adrian HirschmannBine Prepelič in Uroš Šikanić, novinci Daniel Vujasinović, Tadej Ferme in Gezim Morina, ter mladi Anej Orel, Tim Šujica in Tibor Mirtič.

V uvodu je direktor kluba Matevž Zupančič predstavil novega terapevta Timija Izlakarja, trener Jakara pa je na kratko povzel potek priprav z dvema mednarodnima turnirjema ter obračunom z nemškim bundesligašem Syntainics MBC. Začetni del treninga je nato pripadel novemu terapevtu Timiju, ki je opravil s papirologijo glede koronavirusa, manjkalo pa ni niti obvezno merjenje telesne temperature.

Celoten trening je minil v sproščenem vzdušju, vseeno pa je delo z obema trenerjema za telesno pripravo ter v drugi polovici tudi že košarkarsko uigravanje, poskrbelo za visoko intenzivnost in s tem tudi dvig pulza. Vadba bo v naslednjih tednih potekala v domačem okolju Športne dvorane Domžale, na stadionu Domžale ter verjetno kdaj tudi po sprehajalnih oz. kar tekaških poteh ob Kamniški Bistrici; prvi resnejši test za Helios Sunse pa bo mednarodni turnir v Brnu, na Češkem, konec meseca avgusta.

Dodajmo, da so s prvimi aktivnostmi v novi sezoni začeli tudi mlajši košarkarji domžalskega kluba, fantje U15 in starejši. Tisti mlajši, U11 in U13, pa s treningi začnejo prihodnji ponedeljek, 17. avgusta.

Avtor: Helios Suns; Foto: Gašper Papež

Tagi