Helios Sunsi v pokalu zlahka preko Krvavca, že dan pozneje obračun s Primorsko

Domžalčani so sinoči odigrali prvo tekmo letošnjega pokalnega tekmovanja, z gostovanja pri Meteor Krvavcu so se vrnili s prepričljivo zmago s 101:50. Že danes pa v 5. kolu Lige ABA 2 gostujejo pri prvem favoritu tekmovanja, Sixt Primorski.

Proti Krvavcu so v Pokalu Spar večjo vlogo prevzeli mlajši košarkarji ekipe, ki pa so se po prvem polčasu pošteno naposlušali kritik trenerja Jovana Beaderja. Šele  v drugih 20 minutah je bila igra vsaj blizu pričakovane, na koncu pa se je končalo s prepričljivih 101:50. Za zmago je Adrian Jogan dosegel 27 točk in 11 skokov, po 14 točk sta dodala Nejc Klavžar in Urban Durnik. Povratna tekma bo v ponedeljek, 29. 10., ob 19.00, v Športni dvorani Domžale.

Čaka pa nova preizkušnja naše člane že nocoj, ko v 5. kolu Lige ABA 2 gostujejo pri Sixt Primorski. Slednja je trenutno s štirimi zmagami in brez poraza na vrhu razpredelnice, napadalno pa sta najbolj nevarna Lance Harris in Marko Jagodić Kuridža, ki dosegata po dobrih 15 točk na tekmo.

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Naša želja je, da tudi na gostovanju pri Primorski pokažemo podobno mero želje in dokazovanja, kot na zadnjih dveh tekmah. Vsekakor pa Primorska velja za favorita, tako da ne bomo pod velikim pritiskom in lahko naši mladi fantje odigrajo neobremenjeno srečanje.”

Jure Besedić, Helios Suns: “Primorska s svojo zasedbo velja za favorita Lige ABA 2, tako da na Obalo odhajamo brez velikih pritiskov, bomo pa seveda naredili vse, da prikažemo našo najboljšo igro in poskušamo pripraviti presenečenje.”

Obračun v Kopru se prične ob 20.00, žal pa tudi tokrat tekme ni v TV prenosu. Bomo pa zato obračun poskušali čim bolj spremljati preko socialnih medijev KK Helios Suns.

Avtor: KK Helios Suns; Foto: KK Helios Suns

Tagi