Helios Sunsi sezono odprli z zmago nad Širokim

Domžalski košarkarji so po dveh mesecih priprav le dočakali prvo uradno tekmo v sezoni, v Ligi ABA2 so na domačem parketu gostili prvake Bosne in Hercegovine, HKK Široki. Z dobro igro v zaključku prvega polčasa in nadzorovanjem rezultata v drugih 20 minutah so Sunsi prišli do udobne zmage s 84:70.

Prva tekma v 70. letu delovanja kluba je pripadla regionalnemu tekmovanju, nasproti pa so košarkarjem Heliosa stali bosanski prvaki, ki so lani izkoristili manjko močne Igokee v državnem tekmovanju. Letos so pri Širokemu močno pomladili ekipo in so, podobno kot Sunsi, ena najmlajših zasedb v ligi.

Davor Konjević.

Domžalčani so bili skozi vso prvo četrtino v nadrejenem položaju, le zaključek četrtine je pripadel gostom, ki so se pred nadaljevanjem uspeli približati na točko zaostanka (19:18). Podobno izenačeno igro smo spremljali tudi v 2. četrtini, le da je zaključek te pripadel domačim. Po izenačenju na 31:31 sta Blaž Mahkovic in Davor Konjević, na koncu tudi prva strelca Heliosa, poskrbela za malo bolj udobno prednost ob glavnem odmoru (39:33).

Po še eni trojki Konjevića sredi tretjega dela igre je bila domača prednost prvič dvoštevilčna, točko manj pa je znašala pred začetkom zadnje četrtine (64:55). Mateo Drežnjak je v 36. minuti poskrbel za malce nervoze v domžalski športni dvorani, ko je goste pripeljal na -6, 69:63, a sta prej omenjena Mahkovic in Konjević, skupaj s Krešimirjem Radovčićem, poskrbela za miren zaključek tekme. Ko je dobro minuto pred koncem John Florveus izkoristil podajo Konjevića za brutalen alley-oop, je bila, ob domači prednosti za +12, tekma odločena. Na koncu je semafor kazal 84:70 za Sunse.

Blaž Mahkovic je tekmo končal pri 22 točkah in 6 skokih, dve točki manj, skupaj s 5 podajami pa je dodal še Davor Konjević. Prvi strelec gostov je bil Filip Kraljević s 24 točkami.

Davor Konjević, Helios Suns: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Široki igra zelo agresivno, kar nam ni najbolj odgovarjalo. Fantje smo se dogovorili, da damo vse od sebe. Hkrati pa smo vse trenerjeve zamisli prenesli na parket in na krilih izvrstnih navijačev prišli do pomembne zmage, ki bo super za samozavest na začetku sezone.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Najprej bi rad fantom čestital za zasluženo zmago. Glavni faktor danes je bila igra v obrambi, saj smo igrali z ekipo, podobno naši, mlado, agresivno, a nam je uspelo držati njihov ritem. Mislim, da lahko glede na igro v tej prvi tekmi sezone pozitivno gledamo v naslednje obračune.”

Krunoslav Krajnović, trener Širokega: “Za večino teh fantov je bila to prva tekma Lige ABA2, verjetno se je čutilo tudi malo preveč pritiska. Dobro smo se pripravljali v zadnjem tednu, a nam nekatere stvari na igrišču niso uspevale. Ob slabšem skoku v prvem polčasu in težavami v igri ena na ena, smo Heliosu dovolili tudi preveč odprtih metov, kar so njihovi strelci znali kaznovati.”

Tudi navijači so se za prvo tekmo sezone lepo izkazali. Ob uživanju v prenovljenih prostorih Športne dvorane Domžale smo dobili prve zmagovalce v nagradnih igrah Helios in Hiveterminal, svoj čar tekmi pa so dodale tudi Leaders dekleta. Verjamemo, da bo navijačev vsaj toliko, ali pa še kakšen več, spet to soboto, ko v Domžale, v 1. krogu državnega prvenstva, prihaja Gorenjska gradbena družba Šenčur.

Avtor: KK Helios Suns; Foto: Gašper Papež

 

 

Tagi