Helios Sunsi prvaki Mini pokala Spar!

Na zaključnem turnirju pokalnega košarkarskega tekmovanja so imeli tudi Helios Sunsi svoje predstavnike. V finalu Mini pokala Spar, tekmovanja namenjenega mlajšim pionirjem U13, ki poteka po enakem principu kot člansko tekmovanje, so zaigrali naši mladi košarkarji, generacija 2003 in mlajši, prihodnost našega kluba, in na koncu po pravi borbi zasluženo prišli do naslova pokalnih prvakov, potem ko so v finalu premagali Podčetrtek z 51:48!

Tekma, odigrana pred lepim številom glasnih navijačev, je bila napeta od prve do zadnje minute, pa čeprav so imeli naši fantje, razen v začetnih minutah, vseskozi rahlo pobudo. Košarkarji Podčetrtka so sicer tekmo odprli s 6:0, a je potem odgovoril Jošt Flerin z desetimi zaporednimi točkami, s tem prebudil svoje Domžalčane in tekma je bila spet odprta, so pa Sunsi prvo četrtino suvereno dobili s 17:9.

V drugi četrtini so nasprotniki spet ujeli priključek in ob polčasu zaostajali le še za točko (30:29), pred zadnjo četrtino pa so si naši mladi košarkarji, po dobri igri Tilna Beganovića in Iztoka Podpečana, spet priigrali nekaj več točk naskoka, bilo je 42:36.

V zadnjih osmih minutah, U13 namreč igrajo 4 x 8 minut, sta svoje dodala še David Savić ter Tevž Sojer in tri minute pred koncem je bila prednost mladih Sunsev že 11 točk, 51:40. Košarkarji Podčetrtka so sicer nato poskusili še z zadnjim jurišem, prišli na vsega tri točke zaostanka (51:48), za kaj več pa so Domžalčani vseeno ostali dovolj zbrani in se na koncu zasluženo veselili ponovitve uspeha generacije 1998, naslova prvakov v Mini pokalu Spar!

Ob tem uspehu je bil Jošt Flerin izbran oz. imenovan tudi za najbolj borbenega košarkarja finala!

Rado Jurjec, trener Podčetrtka Trgovin Jager: "Izjemno smo veseli in zadovoljni, da smo lahko kot mali kraj, a velik klub, sodelovali na finalnem turnirju in se v finalu enakovredno kosali s Helios Sunsi. Naša ekipa je izjemno mlada, večinoma sestavljena iz košarkarjev, ki hodijo v 3. ali 4. razred, zato menim, da je perspektiva velika. Z mladimi delamo ogromno, prav tako pa je članski klub na pragu prve lige, zato verjamem v lepo prihodnost kluba."

Aljaž Belingar, trener Helios Sunsev: "Fantom čestitam za doseženo zmago, to je potrditev njihovega dela in obenem lepa motivacija za naprej. Prvi polčas sezone smo oddelali vrhunsko, zdaj pa nas čaka še zaključek državnega prvenstva. Ne smem pozabiti na vse, ki so pomagali pri tem dosežku, predvsem pomočnikov Tilna Hočevarja in Gašperja Papeža, ter seveda vseh v klubu, ki skrbijo, da imamo odlične pogoje za delo."

Fantov ne čaka veliko slavja, saj so ravno v obdobju zaključka sezone državnega prvenstva, kjer so prav tako v borbi za najvišja mesta, a bo treba to še enkrat več dokazati tudi na parketu.

Mini pokal Spar, FINALE
Podčetrtek Trgovine Jager – Helios Suns A 48:51 (11:17, 18:13, 7:12, 12:9)
Podčetrtek: Videtič, Boršič 9 (5 prid. žog), Švigelj N. 9, Škorjanc 11 (16 skokov), Švigelj A. 9 (5 skokov), Stiplošek, Brin R. 2, Zendzianowsky 1 (9 skokov), Brin N. 1, Tacer, Andrlon, Flajnik, Plevnik 6

Helios Suns: Makovec (5 podaj), Podpečan 7, Janežič, Banko, Cimperman, Utroša 5, Bolhar 2, Flerin 10 (10 skokov), Sojer 6 (8 skokov), Savić 11 (6 skokov), Beganović 8, Toroman 2

Avtor: Gašper Papež; Foto: KK Helios Domžale
Tagi