Helios Sunsi preko Rogaške do polfinala Lige NovaKBM!

Potrebne so bile tri tekme, da se je končala četrtfinalna serija Heliosa in Rogaške, ki se je igrala na dve dobljeni zmagi. Ekipi sta v seriji odigrali super tekme, mamljive tudi za oči gledalcev, zadnja pa je bila prava poslastica. Začinjena še z navijači Tajfuna, ki so po izgubljeni borbi v Ljubljani prišli spodbujat svoje sosede, je postregla z domačim preobratom, norim vzdušjem in tudi končni slavjem Sunsev, ki se bodo tako v polfinalu udarili z novomeško Krko.

Rogaška je sicer v Domžalah odločilno tekmo odlično odprla, po prvi četrtini povedla z 22:11 in to z izvrstnim metom iz igre (67%), ki je kar ohromil domačo dvorano. Potem pa so se na tribunah pojavili še organizirani navijači Tajfuna, kar pa je očitno podžgalo domače košarkarje, ki so začeli s preobratom. Delnih 14:2 na začetku druge četrtine je bilo dovolj za priključek (25:24) in odprto borbo v nadaljevanju obračuna.

V tretji četrtini so domači prevzeli pobudo, zaustavil jih ni niti strog sodniški kriterijv tem delu tekme, odločitev o zmagovalcu pa je padla na začetku zadnjih 10 minut, ko sta kapetan Luka Vončina in Jure Močnik zadela tri trojke v nizu in popeljala Sunse v vodstvo z 59:45. Čeprav se je gostom še uspelo približati na 8 točk zaostanka, pa so bili Domžalčani tokrat enostavno dovolj zbrani, da so prednost rutinirano zadržali do konca in se tako veselili tretje zaporedne uvrstitve v polfinale državnega prvenstva.

Prvi imeni Sunsev sta bila tokrat Đorđe Lelić (7 skokov, 4 podaje) in Marjan Čakarun (9 skokov) s po 15 točkami, 12 točk in 5 skokov je prispeval Luka Vončina, 10 točk pa je dodal še Jan Močnik. Na drugi strani je bil z 11 točkami vsaj približno razpoložen le Tadej Ferme.

V ključnih trenutkih tekme je z meti z razdalje zablestel Luka Vončina.

Jakša Vulić, trener Helios Sunsev: "Čestitke fantom, pokazali so največ kar zmorejo in iz sebe iztisnili zadnje atome moči. Zahvalil bi se rad navijačem, ki so nas potisnili naprej v kritičnih trenutkih odločilne tekme. Čestitke Rogaški, ki je bila odličen nasprotnik. Tekmo je odločil detajl, ki na prvih dveh tekmah niza ni bil na naši strani. Govorim o skoku v obrambi ter zapiranju prostora pod svojim obročem, pri čemer smo bili tokrat resnično dobri. Na tem smo zgradili ta uspeh."

Damjan Novaković, trener Rogaške: "V prvi četrtini smo igrali naravnost fantastično, od takrat naprej pa je šlo vse le še navzdol. Izgubili smo glavo in na igrišču delali nerazumljive napake. Ob tem smo imeli težave z osebnimi napakami, poškodoval se je tudi Davis. Sedaj je, kar je. Čestitke Helios Sunsem za preboj v polfinale Lige Nova KBM ter velika zahvala našim navijačem, ki so nas prišli vzpodbujati v tako velikem številu."

Kot rečeno, Helios Sunse v polfinalu zdaj čaka obračun z vodilno ekipo rednega dela Lige za prvaka, novomeško Krko, ki je v dveh tekmah, sicer težje od pričakovanj, ugnala Šenčur. Drugi polfinalni par je Zlatorog Laško – Union Olimpija. Sunsi prvo tekmo igrajo v soboto, 21. 05. 2016, ob 18. uri, v Novem mestu, vsi domžalski navijači, ki boste tja prišli z vsaj enim kosom Suns oblačil ali enim navijaškim rekvizitom Sunsev, pa boste deležni brezplačne karte za ogled tekme, ki vam jo poklanja naš klub! Saj veste, brez vas – ni nas!

Liga NovaKBM, 3. tekma četrtfinala (Domžale, 17.05.2016)

Helios Suns – Rogaška 74 : 58 (11:22, 28:13, 14:10, 21:13)

Helios: Močnik 7, Čakarun 15 (9 skokov), Močnik Ja. 10, Ožegovič, Vesel, Berlič, Atanacković 7 (6 skokov), Lelić 15 (7 skokov), Robertson 8, Vončina 12 (5 skokov)

Rogaška: Ferme 11, Milašinovič 5, Jotić, Fon 3, Boban 10 (5 skokov), Davis 9, Grušovnik 5, Primorac 3, Mijović 4, Remekun 8 (6 skokov), Fideršek, Ritlop

Avtor: KK Helios Suns; Foto: KK Helios Suns; Video: Košarkarska zveza Slovenije
Tagi