Helios Sunsi položili orožje v Rogaški Slatini

Člani so po zmagi proti Petrol Olimpiji, prvi v Ligi Nova KBM za prvaka, tokrat žal zabeležili četrti poraz v drugem delu državnega prvenstva. V nervoznem obračunu so z 90:86 izgubili na gostovanju v Rogaški Slatini.

Na samem začetku je Domžalčanom največ preglavic povzročal Mitja Nikolić, ki je bil praktično nezaustavljiv, domači košarkarji Rogaške pa so sredi prve četrtine že vodili s 16:8. Dve trojki Alexandra Shashkova in Blaža Mahkovica sta Sunse hitro pripeljali zraven, četrtino pa je še z enim zadetim metom izza črte 6,75 m zaključil Žan Kosič za rogaških 26:21. Drugih 10 minut je bilo napadalno bolj skromnih, je pa v samem zaključku četrtine prišlo do dviga temperature v dvorani. Prej omenjeni Nikolić je podrl Mahkovica pri metu za tri točke ter ga nato še nešportno pohodil, za kar je bil direktno izključen. Nato ni želel zapustiti dvorane, kar je ob izključitvi zahtevano, svoje so dodali še razjarjeni domači navijači, tako da so se zadnje sekunde polčasa zavlekle v skoraj da deset minut. Očitno je to raztreslo tudi Mahkovica, ki je zgrešil vseh pet prostih metov, in Rogaška je od glavnem odmoru vodila s 44:35.

Po košu in še dodatnem prostem metu Jureta Pelka sredi 3. četrtine, so “barvarji” domače ujeli na 50:50, pred zadnjo četrtino pa prišli celo do vodstva s 55:54.  A le-to ni trajalo dolgo. Marko Pajić in Dragan Đuranović sta bila natančna z razdalje, po dveh zadetih prostih Dragiše Drobnjaka pa so domači pobegnili že na 78:69. Po trojki Jureta Besedića so se Sunsi še približali na 80:76, minuto pred koncem, po njegovih dveh prostih metih, celo na 84:82, za kaj več pa je zmanjkalo zbranosti, moči in pa tudi časa. Domači so namreč uspešno zadevali proste mete (v tekmi neverjetnih 21/21), na koncu pa slavili z 90:86.

Za Rogaško je Rashun Davis dosegel kar 26 točk (prosti meti 10/10), pri Domžalčanih pa je bil z 17 točkami najbolj učinkovit kapetan Jure Močnik (7 podaj), eno manj je dodal še Blaž Mahkovic (9 skokov).

Jovan Beader, trener Helios Suns: “Povsem zaslužena zmaga Rogaške. Mi smo v tekmo vstopili premehko in domačim že v prvi četrtini dovolili, da se razigrajo. V zaključku polčasa smo bili nato še nezbrani s črte prostih metov, tako da smo potem v drugem polčasu porabili veliko energije za povratek. Pri vodstvu za tri smo nato dovolili napadalni skok najmanjšemu na parketu, bili kaznovani s tremi zaporednimi trojkami in tam se je tekma prelomila v korist domačih.”

Naslednji vikend Domžalčane čaka domača tekma s Šenčurjem Gorenjsko gradbeno družbo.

Liga Nova KBM za prvaka, 5. kolo (Rogaška Slatina, 31. 3. 2018)

Rogaška – Helios Suns 90:86 (26:21, 18:14, 10:20, 36:31)

Rogaška: Kosič 3, Davis 26 (5 skokov), Đuranović 8, Fon 12 (5 podaj), Čevizović, Nikolić 12 (5 skokov), Batur 8, Pajić 7, Šantelj 2, Napotnik, Holcomb, Drobnjak 12
Helios Suns: Brodnik, Rojc  8, Pelko 12, Jogan, Oman, Bratec, Močnik 17 (7 podaj), Đumić 8, Mahkovic 16 (9 skokov), Besedić 12, Shashkov 13

Avtor: Helios Suns; Foto: Helios Suns

Tagi