Helios Sunsi iz turnirja na Slovaškem s pokalom za 1. mesto

Članska ekipa Helios Suns je pretekle tri dni sodelovala na mednarodnem turnirju v Levicah, na Slovaškem, in z dvema prepričljivima zmagama ter enim tesnim porazom na koncu prišla celo do prvega mesta.

Domžalski košarkarji so se prvi dan turnirja pomerili z domačimi Patrioti Levice in z odlično zadnjo četrtino, ki so jo dobili s 26:17, prišli do zmage s 75:69. Prvi strelec Sunsov je bil Krešimir Radovčić s 17 točkami. Drugi dan je sledil obračun z na papirju najlažjim nasprotnikom, češkim Brnom, nekdanjim klubom našega trenerja Dejana Jakare. Domžalčani so večino časa niti igre držali v svojih rokah, na koncu pa slavili s 76:61. Davor Konjević je prispeval 17 točk in 6 skokov, Jure Pelko pa 15 točk in 8 podaj. Ker so v večernem terminu Levice ugnale Opavo, je bilo glede končne razvrstitve pred zadnjim dnem še vse odprto.

Zadnji dan turnirja je Helios Sunse čakala še tekma s češko BK Opavo, ki je posredno odločala tudi o končnem zmagovalcu turnirja “Golden Eagle Cup”. Prvi polčas je pripadel Čehom, 3. četrtina pa nato Domžalčanom, ki so pred zadnjimi desetimi minutami vodili s 66:61. Čehi, ki so zadeli kar 12 trojk iz le 19-ih poskusov, so v zadnji četrtini rezultat spet obrnili v svojo korist in v tesni končnici slavili s 87:84. Pri Sunsih sta bila ponovno najbolj razpoložena Radovčić (24 točk) in Konjević (23 točk in 8 skokov). Ta rezultat je pomenil, potem ko so zvečer domači ugnali Brno, da imajo Helios Sunsi, v krogu treh ekip s po dvema zmagama, najboljšo koš razliko, posledično pa so tudi osvojili leviški turnir.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Mislim, da smo lahko zadovoljni z igro, ki smo jo prikazali na turnirju na Slovaškem. Videlo se je, da iz tekme v tekmo delujemo bolj uigrano, na koncu pa smo malce srečno, a tudi zasluženo osvojili turnir. Ni lahko igrati proti ekipam, ki gojijo malce drugačen stil košarke. Veseli me, da so prav vsi fantje na igrišču dali vse od sebe, zdaj pa že nestrpno pričakujemo prve uradne tekme.”

Avtor: Helios Suns; Foto: Patrioti Levice

Tagi