Helios Sunsi gradijo na mladih, Mirtič ostaja, podpisal tudi Zemljič

Letošnja košarkarska sezona v Domžalah je bila izjemna. Tako med mladimi, kot v članski ekipi. Fantastični rezultati pa so predvsem obveza, da bo treba vsaj tako, če ne še bolj zavzeto, delati tudi v prihodnje. Zato časa za spanje na lovorikah ni, počasi se že začenja sestava članske ekipe za prihodnjo sezono, najprej pa na vrsto prihajajo mladi.

Tibor Mirtič (2003, 203 cm), ki je že v letošnji sezoni dobro izkoristil svojo priložnost na nekaterih tekmah Lige Nova KBM in Lige ABA 2, ostaja v Domžalah še vsaj dve sezoni. Ob tem se je Tibor v letošnji sezoni veselil zlata v državnem prvenstvu mladincev, potem ko so Sonca ugnala favorizirano Cedevito Olimpijo, Tibor pa je pobral tudi lovoriko najkoristnejšega igralca finalnega turnirja. Trenutno je na pripravah z reprezentanco U20, ki jo letos sredi julija čaka evropsko prvenstvo v prestolnici Črne gore, avgusta pa se potem spet vidimo v Športni dvorani Domžale.

Vsaj naslednja tri leta pa bo dres članske ekipe nosil tudi 17-letni Jan Zemljič (2004, 192 cm). Prve košarkarske korake je naredil v Heliosovi košarkarski šoli, nato pri najmlajših nastopal za Calcit Kamnik, od U15 naprej pa ponovno nosi domžalski dres. V minuli sezoni je kot posojen košarkar igral za Ježico v 3. SKL, s katero se mu je uspelo uvrstiti v rang višje tekmovanje, z mlajšimi ekipami Sunsov pa se je veselil tako mladinskega, kot kadetskega naslova državnih prvakov, na zaključnem turnirju U17 je bil izbran tudi za najkoristnejšega košarkarja. Letos poleti ga čakajo priprave z reprezentanco U18, ki evropsko prvenstvo v začetku avgusta igra v Izmirju, v Turčiji.

Jan Zemljič, Helios Suns.

Jan Zemljič: “V veliko veselje mi je, da so se v klubu odločili zaupati, da lahko pomagam tudi članski ekipi. Mislim, da je to lepa nagrada za delo v prejšnjih letih in možnost za velik napredek v prihodnosti. Zavedam se, da je pred mano še veliko trdega dela. Trudil se bom po svojih najboljših močeh in verjamem, da bom lahko pomagal ekipi do zastavljenih ciljev. Hvala vsem, ki so mi do sedaj kakorkoli pomagali na moji športni poti.”

Se pa od dresa Heliosa poslavljajo vsi trije tuji košarkarji, ki so letos članski ekipi pomagali do 2. mesta v državnem prvenstvu in Pokalu Spar ter 3. mesta v Ligi ABA 2. Carlbe Ervin, Miroslav Pašajlić in Venky Jois, hvala za vaš prispevek na parketu in srečno na nadaljnji športni poti, seveda v upanju, da se naše poti še kdaj križajo. Od Domžal pa se poslavlja tudi Bine Prepelič, vzorčni primer košarkarja, ki je s trdim delom in kančkom potrpežljivosti od mlajših selekcij prišel do polne vloge v članski ekipi. Kariero bo nadaljeval pri Spirou Charleroi v Belgiji, seveda tudi Binetu želimo čim bolj uspešno naslednje košarkarsko poglavje.

Avtor: Helios Suns Domžale; Foto: Filip Barbalić

 

Tagi