Helios Suns z veliko zmago nad Levicami

Helios Sunsi so po nedavnih stresnih dogodkih, v prvi domači tekmi Sixt Alpe Adria Cupa, pokazali velik napredek. Z novim trenerjem, Jakšo Vulićem je ekipa igrala agresivno čez celo tekmo, pri čemer utrujenim gostom s Slovaške ni dopuščala nobene priložnosti. Fantje iz Levic so namreč dan prej odigrali težko tekmo proti Kvarnerju in izgubili le eno točko. Videti je bilo, kot da si še niso opomogli.

Tekma je bila utrujajoča v prvih nekaj minutah (9:8), pri čemer je točke za Helios Sunse pridobil le Hugh Robertson, toda potem se je vse obrnilo v smer Heliosa. Prevlada nad Levicami ob 22:02 kot opomnik prve četrtine in tekma je bila več ali manj končana. Gostje niso mogli popraviti, čeprav so igrali povezano igro v drugi četrtini (14:14) in ob polčasu je bil rezultat 45:24.

Po premoru so Sunsi nadaljevali z učinkovito obrambo, zadeli 6-krat s trojke v tretji četrtini: kapetan Željko Zagorac je zadel trikrat, Jan Močnik dvakrat, še eno trojko pa je dodal Robertson. Novi trener Sunsov Jakša Vulić je imel priložnost dati v igro vse svoje igralce, pri čemer je omogočil vodjem, da so se spočili pred sobotnim mestnim derbijem z Lastovko. Zaključilo se je z ohlapno razliko 90:52 v korist Helios Suns, ki imajo sedaj eno zmago in eno izgubo, Levice pa eno zmago in dva poraza.

Jan Močnik je zadel 19 točk za domačo ekipo in bil aktiven s 7 podajami, Hugh Robertson pa je prispeval 18 točk. Pri Levicah je imel dober napad le Momčilo Latinović s 15 točkami.

Jakša Vulić, trener Helios Suns: “Tekma je od začetka potekala v eni smeri. Le za trenutek je zastala v drugi polovici druge četrtine. Ni potrebno preveč analizirati to zmago. Če želimo postati prava ekipa, moramo takšno igro ponoviti pri vseh naslednjih tekmah. “

Jan Močnik, Helios Suns: “Po šokantni izgubi napram Olimpija mladim, smo se v slačilnici pogovarjali, da moramo stopiti skupaj, se koncentrirati in igrati napadalno, da dosežemo to zmago. Rad bi čestital vsakemu posebej za trud. Upam, da nas bo ta zmaga popeljala ponovno na pravo pot.”
Teo Hojč, trener Levice Patrioti: “Gledajoč na naš razpored in urnik, smo igrali obe sredi in obe soboti, igrati dva dni zapored tudi ni najbolj pametna ideja. Žal mi je, ker nismo pokazali naše prave igre, saj smo resnično sposobni več. Danes preprosto nismo imeli energije za boljši rezultat.”

Nemanja Kovačević, Levice Patrioti: “Včeraj smo imeli težko tekmo v Rijeki, izgubili smo le za točko. Težko je reči karkoli pametnega po takšni tekmi. Heliosova ekipa je odigrala odlično, bili so hitrejši, bili so agresivni. Zanje je bila to poštena zmaga, zato Heliosu čestitam na današnji predstavi.”
Sixt Alpe Adria Cup, 3. krog

Helios Suns – Levice Patrioti 90:52 (31:10, 14:14, 26:12, 19:16)

Avtor: KK Helios Suns; Foto: KK Helios Suns
Komentarji uporabnikov
Tagi