Helios Suns ostaja le v ligi Telemach in usmerja vso energijo v grajenje močne ekipe

Helios Suns ostajajo le v slovenski ligi so sporočili iz domžalskega košarkarskega kluba. Po pogajanjih z vodstvom ABA lige so odklonili “wild card” vstop v ABA ligo. Takšna odločitev je za ekipo Helios Suns zagotovo prava. Ves trud in tudi finance bodo tako vlagali v mlade igralce, v grajenje ekipe in v klub, ki bo navduševal navijače.

Kljub možnosti vstopa Helios Suns v ABA ligo, se je vodstvo domžalskega košarkarskega kluba odločilo, da bo svoja finančna sredstva in trud raje vlagalo v mlade košarkarje. Letos bodo vso energijo usmerili v zgraditev močne ekipe, ki se bo med seboj maksimalno dopolnjevala. Novi trener in novi igralci potrebujejo tudi nekaj časa, da se uigrajo. V klubu so prepričani, da lahko neposredno vstopijo v ABA ligo v naslednjem letu. Z marketinško prenovo kluba, novim izgledom in atraktivno igro se bodo potrudili pripeljati čim več ljubiteljev košarke v njihovo košarkarsko dvorano. Želijo si, da bi imeli zadovoljne igralce in navijače.

Aleš Klavžar, predsednik kluba je ob tem povedal, da je njihov namen, da se osredotočijo na mlade košarkarje in da oblikujejo svežo, mlado ekipo, ki lahko igra atraktivno košarko. »Poleg tega je za nas pomembno, da ima klub tudi stabilno finančno stanje, na katerem lahko gradimo višje stopničke, tudi ABA ligo v naslednjem letu«, je še dodal Klavžar.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KK Helios Domžale
Tagi