Helios Suns Coris so državni prvaki v kategoriji U15

Mladi domžalski košarkarji letnika 2004 in ml., ekipa Helios Suns Coris, so v velikem finalu državnega prvenstva U15 premagali vrstnike Košarkarskega kluba Janče in se tako veselijo drugega zaporednega naslova v tej kategoriji! Jan Vide je bil izbran za MVP-ja turnirja, člana najboljše peterke pa sta postala Mark Hal Pehlič in Jan Zemljič.

V izjemnem navijaškem vzdušju lepo zapolnjene Športne dvorane Domžale sta se v finalu prvenstva U15 pomerili najboljši dve ekipi sezone, ki sta tudi redni del tekmovanja končali na 1. in 2. mestu. Za favorita so pred tekmo veljale Janče, ki so bile med sezono boljše na obeh medsebojnih srečanjih. Morda so tudi zato Domžalčani tekmo odprli neobremenjeno in na krilih Jana Videta v 6. minuti povedli s 15:3, na prvi odmor pa odšli z vodstvom 19:13. Odličen začetek je malce skazila le poškodba gležnja domačega kapetana Jana Babiča. Seveda se košarkarji Janč niso predali in na začetku drugega dela igre, po trojki Arneta Osojnika, prvič na tekmi povedli (20:23), vseeno pa je zaključek prvega polčasa pripadel mladim Sunsom. Rezultat ob glavnem odmoru, 38:30 za Helios, je postavil Jan Zemljič.

Nekaj črnih domžalskih minut sredi tretje četrtine so Ljubljančani izkoristili za nov povratek v tekmo (45:46), a je vse na svoje mesto hitro postavil Vide z devetimi zaporednimi točkami, tako da so imeli domači pred zadnjimi 10 minutami prednost osmih točk, 54:46. Po koših Tomaža RutarjaDavida Hribarja in Adija Kočana na začetku zadnje četrtine, je ta prednost skočila že na +14 in se vse do konca ni več spustila pod mejo desetih točk. Še več, gostje so v zaključku tekme poskušali s številnimi meti od daleč, ki pa niso zadeli cilja, kar so Sunsi izkoristili še za nekaj lahkih košev, tako da je bilo na koncu prepričljivih 79:54. Veselje in rajanje po zadnji sireni je bilo nepopisno!

Najboljša peterka zaključnega turnirja. Levo Jan Zemljič, desno Mark Hal Pehlić.

Jan Vide, ki je postal MVP in tudi najboljši strelec turnirja, je finale končal pri izjemnih 41 točkah in 7 skokih, 13 točk in 5 skokov je dodal Jan Zemljič. Slednji je bil skupaj z Markom Halom Pehličem izbran tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja, poleg njiju pa je ta nagrada doletela še Gašperja Škorjanca (Terme Olimia Podčetrtek), Vukašina Todorovića (Petrol Olimpija A) in Nala Belka (Janče A). Slednji je bil v finalu drugi strelec Janč s 14 točkami, 18 točk in 14 skokov pa je v statistiko vpisal Arne Osojnik. Do 3. mesta je prišla Petrol Olimpija A, ki je bila z 72:53 boljša od ekipe Terme Olimia Podčetrtek.

Gašper Papež, trener Helios Suns Corisa: “Čestitke vsem ekipam za lepo sezono. Sem pa res vesel za svoje fante, da so uspeli na zadnji skupni tekmi prikazati najboljšo predstavo v sezoni. Držali so se navodil, stopili so skupaj, ko je bilo to najbolj potrebno in na koncu smo zasluženo najboljši v državi. Ob ogromno napornih treningih so skozi sezono držali skupaj kot ekipa, kljub vsem spremembam in poškodbam, ki so nas pretresle. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil upravi kluba ter vsem sodelavcem za odlično delo in super pogoje za delo, zahvala pa gre seveda tudi vsem staršem in navijačem, ki nam stojijo ob strani. Upam, da bo tako tudi v prihodnje.”

Jan Vide, MVP zaključnega turnirja.

Zaključni turnir U15 (ŠD Domžale, 2. 6. 2019)

FINALE

  • Helios Suns Coris – Janče A 79:54 (19:13, 19:17, 16:16, 25:8)

ZA 3. MESTO

  • Terme Olimia Podčetrtek – Petrol Olimpija A 53:72 (15:15, 15:13, 13:21, 10:23)

Avtor: Helios Suns; Foto: Aleš Fevžer / KZS

 

Tagi