Helios po zaspanem začetku razbil Rogaško

Začetek je bil za številno občinstvo v Hali KC kar malce presenetljiv, saj je Rogaška ob koncu prve četrtine vodila za osem. A so domači stvari vzeli v svoje roke in na koncu prepričljivo slavili, zagotovo vsaj malo tudi za Urbana Gorjanca, ki mu je bila ta tekma tudi namenjena.

Kot rečeno, so Domžalčani, v zasedbi Boltić, Mlakar, Ponjavić, Morina in Radulović, tekmo odprli kar malce nervozno, predvsem pa neprepričljivo, kar so gosti znali izkoristiti in so tako sredi četrtine vodili z 10:3, Helios je še izenačil na 10:10, a je Rogaška po prvih desetih minutah vseeno vodila za 8, 18:10. Pri gostih je bil razigran visoki Jozo Brkić, pri domačih pa na parketu, vsaj v tistem trenutku, ni bilo razpoloženega košarkarja. Drugo četrtino je z zabijanjem odprl Đorđe Majstorović, nato pa so Domžalčani najprej izenačili na 18:18, potem pa je sledilo novih 5:0 za Rogaško, in vodstvo s 23:18 v 16. minuti tekme, tako da trenerju Heliosa Zmagu Sagadinu ni preostalo drugega, kot da seže po minuti odmora. Ta je več kot očitno obrodila sadove, saj so v zadnji štirih minutah prvega polčasa košarkarji Heliosa prišli do delnega rezultata 14:0 in vodstva 32:23 ob polčasu.

V prvi polovici tretje četrtine se prednost Heliosa ni pretirano spreminjala, nato pa je z nekaj točkami na sceno stopil Dejan Mlakar, na koncu tudi prvi strelec srečanja, ki je Domžalčane popeljal do vodstva že za 20 (51:31). Podobna razlika je bila tudi po koncu četrtine, ki jo je Helios dobil z 21:11. Zadnja četrtina je bila bolj kot ne le še formalnost, saj se domžalska prednost niti v enem trenutku ni spustila pod 15 točk. Končalo se je s prepričljivih 67:47. Lep začetek sezone za Helios, predvsem pa veseli številčen obisk, namenjen Urbanu Gorjancu, za katerega so tokrat igrali domžalski košarkarji.

Najboljši strelec Heliosa je bil Dejan Mlakar z 19 točkami, 14 točk in 6 skokov je dodal še Đorđe Majstorović. Za Rogaško je 17 točk dosegel Jozo Brkić, 15 pa nekdanji "barvar" Sandi Čebular.

Zmago Sagadin, trener Heliosa: "Sem zelo zadovoljen! Prvič zato, ker smo zmagali z visoko razliko proti ekipi, ki se bo realno gledano tudi borila za vrh, in drugič, ker smo igrali odlično obrambo, čeprav smo bili zlasti na začetku malce preveč nervozni. Ko smo enkrat začeli zadevat, so stvari prišle na svoje mesto."

Đorđe Majstorović, Helios:"Začeli smo preveč zadržano, verjetno zaradi treme pred prvo tekmo, saj smo se vsi želeli dokazati in hoteli smo, da zmaga ostane doma. Tudi zato nekaj napak v obrambi, Rogaška je dosegla 18 točk, mi pa le deset. No, že v drugi četrtini smo se bolj sprostili, stekel je napad in tako smo prvič prišli do malo višje prednosti. V drugem polčasu smo nadaljevali s podobno igro in zasluženo slavili. Če dobiš manj kot 50 točk v tekmi, je to odlično in s tako obrambo lahko premagamo vsakogar."

Naslednjo soboto, 26.10., Helios ponovno igra doma, v goste pa prihaja ekipa Portoroža, ki je bila v prvem krogu na domačem parketu boljša od Zlatoroga.

Liga Telemach, 1. krog

Helios Domžale – Rogaška

                         67 : 47 (10:18, 22:5, 21:11, 14:13)

Helios: Besedič 6 (5 skokov), Ponjavić, Marić, Mlakar 19, Rebec 10 (5 skokov, 4 podaje), Mavrin, Majstorović 14 (6 skokov), Radulović2, Morina 2, Hrovat 4, Boltić 2, Vončina 8 (5 skokov)

Rogaška: Napast, Brkić 17, Jotić, Koštomaj 8 (6 skokov), Pešič, Drame, Čebular 15, Mijović 5 (5 skokov), Miljković, Smajlović 2, Cmerešek

Avtor: KK Helios Domžale; Foto, video: KK Helios Domžale
Tagi