Helios po podaljšku premagal Zadar!

Prvo domačo tekmo sezone je s trojko ob sireni odločil Gezim Morina za končnih 79:77!

HELIOS DOMŽALE : ZADAR

79 : 77 (18:21, 24:17, 16:10, 12:22, p.9:7)

Helios Domžale: Besedič 11 (2×3), Ponjavić, Morina 9 (1×3), Mahkovic 1, Hodžić 8, Fon 6 (2×3), Rebec 2, Majstorović 6, Močnik 10, Hrovat 2, Drezga 9 (1×3), Radulović 15

Vir: KK Helios Domžale (www.kosarkarski-klub-domzale.si)

Domžalski košarkarji so na prvi domači tekmi sezone pokazali, kaj lahko letos od njih pričakujemo, ogromno agresivnosti, borbenosti in trdega dela v obrambi. Košarkarska šola Zmaga Sagadina, seveda. Novi (stari) ABA ligaš iz Zadra je sicer na začetku z dvema trojkama Delaša nevarno zapretil, potem pa so košarkarji Heliosa ujeli ritem in se brez težav kosali z gosti iz Hrvaške. Še več, v drugi in tretji četrtini so imeli svoje napadalne minute Besedič, Drezga in Radulović, v obrambi pa so izvajali večji pritisk na organizacijo napada Zadra in tako po 30 minutah igre vodili za deset, 58:48. V zadnjih desetih minutah so Zadrčani na krilih izvrstnega Delaša počasi nižali zaostanek in domžalčane tudi ujeli pet minut pred koncem rednega dela. Domači so v teh zadnjih minutah malce slabše izvajali proste mete, a bili kljub temu že v rednem delu blizu zmage. Nekaj sekund pred koncem je radulović zadel le en prosti met, na drugi strani pa je ob izteku časa zadel kapetan Ivanov in tekma se je nadaljevala v podaljšku. S petimi točkami Delaša je Zadar na začetku podaljška sicer na kratko pobegnil, a domžalčani se niso predali vse do konca. Tako so ob rezultatu 77:76 za Zadar krenili v zadnji napad, ki ga je ob zvoku sirene z uspešnim metom izza črte 6,75m, kot že rečeno, zaključil Morina za končnih 79:77.

Zmago Sagadin, trener Heliosa: "Mislim, da smo odigrali dobro. Zadar je ABA ligaš, torej kakovostni razred nad nami. Zadovoljen sem predvsem z obrambo, dobili smo malo košev, v napadu pa imamo še dosti težav. Torej, obramba in skok solidna. Mislim, da smo bili pretežen del tekme veliko boljši nasprotnik, naredili trikrat, štirikrat deset točk razlike, potem pa smo s slabimi podajami in izgubljenimi žogami nasprotinka vrnili v igro. To je ena slabost, na kateri bomo morali hitro nekaj naredit. Drugače pa, fantje se trudijo, borijo, tepejo, danes so šli v tekmo zelo hrabro in zato so bili na koncu nagrajeni tudi z zmago."
 

Tagi