Helios je zmagovalec Pokala mladih!

Mladinski pogon domžalskega kluba napreduje iz leta v leto, kar se pozna na številnih področjih, od številčnosti košarkarske šole, pa vse do uspehov in rezultatov posameznih ekip. Letos pa je bilo vse skupaj nagrajeno tudi z "zmago" v Pokalu mladih, posebnem tekmovanju, ki ga pripravlja Košarkarska zveza Slovenije.

Gre za tekmovanje, ki ga je KZS pred leti pripravila zaradi razvoja, kakovostnejšega dela z mladimi igralci in igralkami ter promocije košarke v mlajših starostnih kategorijah. Vanj so vključeni vsi klubi, ki sodelujejo v tekmovanjih mlajših starostnih kategorij, od najmlajših pionirjev pa do mladincev. Tekmovanje poteka ločeno za moške in ženske klube.

Dodajmo, da glavni kriteriji tekmovanja niso le kakovost oz. rezultatska uspešnost ekip, ampak se Pokal mladih osredotoča tudi na množičnost, ki izhaja iz števila prijavljenih in sodelujočih ekip, spoštovanje tekmovalnih določil ter spoštovanja "fair playa". In resnično nas veseli, da smo v sklopu vseh naštetih kriterijev z domžalskim Heliosom, potem ko smo v zadnjih sezonah vsako leto delali korake navzgor, po lanskem 3. mestu, letos prišli na sam vrh tekmovanja Pokal mladih!

Dejan Čikić, vodja mladinskega pogona: "Gre za nagrado, ki je posledica trdega in predvsem predanega dela celotnega trenerskega štaba mladinskega pogona. Zato bi svojim kolegom ob tej priložnosti rad čestital in se jim zahvalil za še eno super oddelano sezono. Pred nami je izziv, da zastavljeno delo še nadgradimo, še povečamo množičnost in popularnost košarke v domžalski in širši regiji ter zadržimo visok nivo dela z mladimi."

POKAL MLADIH 2013/14

1. Helios Domžale
2. Krka
3. Grosuplje
4. Union Olimpija
5. KOŠ Koper

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Tagi