Helios bolj prepričljiv od Grosuplja

Če smo zaradi težav na prvi letošnji medsebojni tekmi tudi tokrat pričakovali trd boj za vsako točko, se je na koncu izkazalo, da so bili Domžalčani tokrat veliko bolj razpoloženi od nasprotnikov. Prednost je znašala tudi že 22 točk, končalo pa se je z zmago Heliosa s 83:70.

Tekmo 12. kroga Lige Telemach so za Helios odprli Radulović, Mahkovic, Marić, Vončina in Boltić, ki so, po začetnem vodstvu gostov iz Grosuplja s 4:7, vzpostavili ravnotežje na parketu in do 7. minute, ko je Zmago Sagadin posegel po prvih zamenjavah, že povedli s 14:12. In kar se izpostavlja že skozi vso sezono, da ima Helios izredno dolgo klop, se je pokazalo tudi tokrat, saj so "menjave" še dvignili tempo igre, tako da so "barvarji" po prvi četrtini vodili s 26:16. Sredi druge četrtine, po dveh zaporednih trojkah Sedina Karavdića, so se Grosupeljčani uspeli približati le na -2, 30:28, a so Igor Marić, Blaž Mahkovic in Marko Boltić poskrbeli za Heliosovih 7:0 in novo varno prednost, ki se je vse do konca prvega polčasa (44:34) gibala okoli desetih točk.

Drugi polčas so domači odprli fantastično in že po slabih treh minutah igre vodili za 21, 55:34, po trojki Luka Vončine pa nekaj trenutkov pozneje celo za 22 (58:36), kar je bila najvišja razlika na tekmi. Sledilo je nekaj grosupeljskih minut, ki so poskrbele za znižanje domžalske prednosti na +12, 63:51, po 30 minutah igre pa je semafor kazal 70:56. V zadnji četrtini se je prednost naših vseskozi gibala okoli 15ih točk, končni rezultat 83:7 pa je z dvema zadetima prostima metoma tik pred koncem tekme postavil Mensud Julević.

Ne v eni, ne v drugi ekipi, ni bilo posebej izstopajočega košarkarja. Pri Heliosu je bil s 13 točkami prvi strelec Đorđe Majstorović, eno boljših partij v zadnjem času pa je pokazal Marko Boltić (11 točk, 5 podaj). Za Grosuplje sta vsak po 13 točk prispevala Matej Krušič in Kaylon Williams.

Marko Boltić je prikazal eno svojih boljših predstav v letošnji sezoni.

Zmago Sagadin, trener Heliosa Domžal: "Mislim, da smo bili za razred boljši nasprotnik in da smo imeli od prve minute dalje vse pod kontrolo. Praktično smo že v prvi četrtini vse rešili oz. smo Grosuplju vzeli njihove glavne stvari, skok v napadu, hiter protinapad in pick'n'roll igro Willliamsa. Hitro smo se odlepili, a nato spet prišli do našega problema, in sicer, da ne znamo zadržat prednosti, ko smo enkrat spredaj za 20 točk. Torej, še vedno igramo veliko v valovih, a vseeno igramo dobro, na trenutke celo odlično košarko. Pozna se nam, da smo med prazniki veliko delali."

Blaž Mahkovic, košarkar Heliosa Domžal: "Pred tekmo smo se dogovorili, da poskušamo zaustavit njihove protinapade in pa skok v napadu, kar nam je tudi uspelo. Mislim, da smo na koncu zasluženo slavili."

Dejan Mihevc, trener Grosuplja: "Najprej naj čestitam Heliosu, mislim, da so danes zasluženo zmagali. Enostavno so bili boljši nasprotnik. Mi smo danes preveč nihali v igri, na začetku pa smo slabo odreagirali na njihovo čvrsto obrambo in tako vso tekmo lovili rezultat. Enkrat se nam je celo uspelo vrniti v igro, a so takoj spet sledile črne minute, tako da je končna razlika povsem realna."

Naslednjo soboto, 25. januarja 2014, bo Helios gostoval v Šoštanju pri Elektri.

Liga Telemach, 12. krog

Helios Domžale – Grosuplje 83 : 70 (26:16, 18:18, 26:22, 13:14)

Helios: Besedič, Ponjavić, Marić 12 (6 skokov), Mlakar 6, Mahkovic 12 (5 skokov), Rebec 3, Majstorović 13, Radulović 4, Morina 6, Hrovat 9, Boltić 11 (5 skokov, 5 podaj), Luka Vončina 7

Grosuplje: Erčulj, Krubally 4 (5 skokov), Antonijevič 6, Grubelič, Trampuš 3, Julević 9, Krušič 13, Karavdić 8, Hojč, Williams 13 (7 skokov, 6 podaj), Jerman 6, Burrage 8

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Tagi