Haya Veinhandl Obaid postala državna prvakinja v judu

V soboto, 25. januarja 2020 se je v Rdeči dvorani v Velenju odvijalo Državno prvenstvo Slovenije v judu za starejše dečke in starejše deklice U14 za leto 2020. Izmed osmih predstavnikov Judo kluba Komenda se je najbolje odrezala Haya Veinhandl Obaid, ki je kot novinka v tej starostni kategoriji presenetila nasprotnice in s tremi zmagami osvojila naslov državne prvakinje.

Haya bo konec meseca dopolnila 12 let in je zelo talentirana za borilne športe. Njeno ime ni zapisano samo v judu, temveč tudi v boksu, kjer je lani prav tako zmagala na državnem prvenstvu. Lansko sezono je v celem letu prav na vseh judo tekmovanjih ostala neporažena in stala na najvišji stopnički. Trenira vsak dan, ob vikendih je na tekmovanjih in borbenih treningih po Sloveniji ter se udeleži prav vsakih priprav. Ima veliko srce za borbo in smo prepričani, da je to šele začetek uspešne športne kariere, ki jo lahko odnese še daleč v svet.

Na močnem državnem prvenstvu, ki se ga je udeležilo kar 242 tekmovalcev iz 42 klubov in je bilo v posamezni težinski kategoriji tudi po 40 tekmovalcev so dobre uvrstitve dosegli še:

Matevž Romšak – 7. mesto
Tevž Kristan – 7. mesto
Tristan Petrušić – 7. mesto
Žiga Pahor – 7. mesto
Nik Cankar – 7. mesto

Avtor: Katarina Kumer; Foto: Judo klub Komenda

Tagi