Gremo na pot – Več kot dva tisoč kilometrov idej za kolesarje, pohodnike in tekače

Ljubljanska urbana regija obsega 26 občin v osrednji Sloveniji, v katerih prebiva več kot pol milijona prebivalcev. Razgibanost regije z alpskim gorovjem in hribovjem, porečji, barjem, mokrišči in soteskami ponuja številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa ter doživetja v naravnih lepotah regije. In kje jih lahko odkrijemo?

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije (LUR), Mestna občina Ljubljana in občine Domžale, Grosuplje, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica in Trzin so v sodelovanju z Ljubljanskim urbanističnim zavodom za vas prenovile spletni portal Gremo na pot. Portal ponuja opise več kot dva tisoč kilometrov urejenih tematskih poti, ki so primerne za kolesarjenje, hojo ali tek, in informacije o naravnih in kulturnih znamenitosti ter gostinski in drugi turistični ponudbi.

Portal www.gremonapot.si vam olajša načrtovanje individualnih in skupinskih rekreacijskih aktivnosti, šolskih in drugih izobraževalnih ter športnih dogodkov, izletniških prireditev in delovnih druženj. Poti so primerne za prijetne popoldanske sprehode, kolesarske ali pohodniške izlete pa tudi za zahtevnejše ture športnih navdušencev. Izhodiščne in končne točke pohodnih poti so dostopne z javnim prevozom (mestnimi in regijskimi avtobusi ter vlaki).

S klikom na GREMO NA POT si lahko hitro izberete svojo naslednjo rekreativno aktivnost.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: www.lmit.org
Komentarji uporabnikov
Tagi