Gremo na kros

Po uspešni sezoni v dvorani, ko smo AS-i osvojili dve medalji (zlato in srebrno) se je s Prvenstvom Slovenije v soboto 5. marca 2016,odprla tudi sezona na prostem.

Deževen konec tedna je obetal težke razmere za tekače, kajti kros poteka v naravi, večino po travnati površini z raznolikimi naravnimi ovirami. Prijetno pa nas je presenetilo toplo, s soncem obsijano prizorišče, ki je najboljše tekače v krosu tokrat pozdravilo v Gorici pri Slivnici. Majhna vasica, v kateri je organizator Atletski klub Šentjur pripravil letošnje tekmovanje nas je sprejela z domačnostjo, spremljajočimi aktivnostmi, predvsem pa pravim tekaškim vzdušjem.

Mladi AS-i, ki so uspešni in bolj domači na stadionu niso pričakovali kakšnih rezultatskih presežkov. Ekipa 7 članov našega društva, ki so jo v večini zastopali atleti, ki se šele spoznavajo z atletiko je korektno opravila svoje nastope. Predvsem pa je glede na težke pogoje prikazala veliko borbenosti. As-i ustvarjamo pozitivno klimo, z dolgoročnimi cilji posameznikov in zadovoljstvom vseh udeležencev pa je to še ena potrditev, da je bil sobotni nastop dragocena izkušnja na poti k želenim rezultatom.

V najmlajši kategoriji do 12. let je nastopila Julija Kreslin. Čeprav je prvič nastopila na tekmovanju državnega prvenstva je več kot uspešno opravila svojo nalogo. 15. mesto med 23. udeleženkami, naj bo mladi atletinji lepa spodbuda. Predvsem pa spoznanje, da se vključuje v zdravo družbo vrstnikov v Atletskem društvu AS.

Med pionirji kategorije do 12 let smo imeli kar tri predstavnike. Saš Mišvelj je končal tekmovanje na 10. mestu, Blaž Pernuš na 23.mestu in Jan Marinšek na 24.mestu. V ekipni uvrstitvi so mladi AS-i zasedli 7. mesto. Za našo najboljšo atletinjo Ano Spahić je bil nastop na krosu le dober trening, kajti specialistki za tehnične discipline bolj ustreza stadionska atletika. 15. mesto v konkurenci več kot 40 atletinj je zadovoljilo tudi Ano, ki v letošnji sezoni nastopa v konkurenci leto starejših atletinj.

V konkurenci mlajših mladincev sta naše društvo zastopala Matic Ulčar in Tomaž Stibrič. Čeprav je bila 4000 m dolga in razmočena proga za mlada atleta zelo zahtevna sta oba uspešno končala nastop in kot ekipa tekmovanje zaključila na 4. mestu.

Vse priznanje atletom za uspešne nastope. Čestitke za odlično organizacijo tudi Atletskemu klubu Šentjur, ki je poleg prireditve udeležencem predstavil tudi del naše dežele, ki je bila do sedaj morda spregledana in v svoji skromni preprostosti predstavlja veličino naše Slovenije.

Avtor: AD AS; Foto: AD AS
Tagi