Gregor Mohar prevzel vodenje ekipe deklet U17 ŽNK Radomlje

Kadetska ekipa (DU17) ŽNK Radomlje, ki s pripravami prične v sredo, 19.7. ob 19.00, je dobila novega trenerja. V prihajajoči sezoni bo ekipo vodil Gregor Mohar, ki ga ljubitelji radomeljskega nogometa dobro poznamo, saj je igral za ekipo NK Kalcer Radomlje, po sklenjeni igralski karieri pa je bil tudi pomočnik trenerja Dejana Djuranovića tako v drugi kot v prvi SNL.

32- letni Gregor Mohar je v Sloveniji igral za Domžale, Ivančno Gorico in Kalcer Radomlje, v tujini pa je nosil dres FK Sarajeva in islandskega kluba Keflavik IF, kjer je bil tudi izbran v idealno postavo sezone.

Po poškodbi se je podal v trenerske vode, izkušnje pa si je nabiral kot pomočnik Dejanu Djuranoviću, ko je ta vodil radomeljske rumene v drugi in prvi nogometni ligi. "Najprej bi se rad zahvalil vodstvu ŽNK Radomlje za izkazano zaupanje. Glede na predstavljeno vizijo, ambicije ter način delovanja kluba je jasno, da gre za dobro organizirano sredino. S svojimi igralskimi in trenerskimi izkušnjami si bom prizadeval izpolniti visoke klubske cilje." je povedal v svoji izjavi ob imenovanju na mesto glavnega trenerja ekipe DU17.

Predsednik našega kluba, Uroš Juračič, je prav tako strnil nekaj besed o novopečenem trenerju deklet U17, s katerim sta si delila garderobo še v času nastopanja za člansko ekipo NK Radomlje: "Veseli me, da smo se uspeli dogovoriti in našli skupni interes s trenerjem, ki ima kljub svoji mladosti, zavidljivo, tako igralsko, kot trenersko statistiko in kilometrino. Z Gregorjem se poznava še iz igralskih časov, ko sva skupaj nosila dres članske ekipe NK Kalcer Radomlje. Ob igranju in svojem delu je bil vedno izredno študiozen, marljiv, brezkompromisen in izredno natančen, saj ne želi nobenih stvari prepuščati naključjem. Poleg tega si je kot trener moške članske ekipe imel večkrat priložnost ogledati treninge in tekme ženskih ekip, ter se tako že poprej spogledoval in sodeloval s trenerji in trenerkami v ženskem nogometu. Gregorja pozdravljam v naši sredini in mu želim veliko kvalitetnega dela z našimi dekleti ter odlično sodelovanje z vsemi vpletenimi v radomeljski ženski nogomet, kjer si želimo dekletom ponuditi najboljše pogoje in trenerke ter trenerje. "

Kako pa Gregor gleda na izzive ženskega nogometa?
"Celo kariero sem deloval le v moškem nogometnem okolju, zato je treniranje deklet zame nekaj novega, prav zaradi tega pa mi predstavlja poseben izziv. Po najboljših močeh se bom trudil, da bodo znotraj ekipe vladali dobri odnosi in pozitivna energija, da bomo kot ekipa dobro izgledali na igrišču in da se bodo igralke razvijale v pravi smeri, tako osebnostno kot nogometno. Verjamem v talentirano skupino nogometašic, ki sem jo dobil in v svojo filozofijo nogometne igre, zato sem prepričan, da se bomo v tej sezoni borili za sam vrh."

"Čaka nas veliko trdega dela, časa za dobro pripravljenost imamo dovolj in že komaj čakam, da se z dekleti v sredo, 19.7. ob 19.00 lotimo dela." je še povedal za konec.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore
Tagi