Gregor Hrovat okrepil Helios Sunse!

Prestopna bomba v Domžalah! V domžalsko športno dvorano se, resda z odprto pogodbo, vrača slovenski reprezentant Gregor Hrovat!

Posebne predstavitve Gregor Hrovat (1994, 196 cm) verjetno ne potrebuje, vseeno pa omenimo, da se primorski košarkar v Domžale vrača po šestih letih; po štirih sezonah igranja pri zdaj Cedeviti Olimpiji, eni sezoni pri nemškem Medi Bayreuthu ter eni sezoni pri Afyon Belediyu v Turčiji, kjer je lani v povprečju dosegal po 12,1 točke, 4,5 skoka in kar 4,8 podaje na tekmo. Po za Slovenijo zlatem evropskem prvenstvu 2017 je tudi standardni član slovenske košarkarske reprezentance.

Matevž Zupančič, direktor KK Helios Suns: “Hrovat bo za klub treniral in nastopal z odprto pogodbo, kar pomeni, da lahko vsaka stran sproži predčasno slovo. Glede na trenutno situacijo s pandemijo in povezanimi negotovostmi, je v danih okoliščinah rešitev ustrezna za obe strani. S prihodom edinega tujca Mihaila Sekulovića in povratkom maturanta Bineta Prepeliča bo ekipa končno trenirala v polni postavi. Žal pa ne bo potovala na napovedan turnir na Madžarsko, ki za tuje goste v kratkem zapira svoje meje.”

Gregor Hrovat, Helios Suns: “Rad bi se zahvalil vodstvu kluba in trenerju Dejanu Jakari za ponujen dogovor. V teh negotovih časih je vrnitev v urejeno domačo sredino prava odločitev. Maksimalno se bom potrudil izkoristiti ponujeno priložnost. Veselim se prvih skupnih treningov, verjamem, da bomo dobro sodelovali.”

Avtor: Helios Suns; Foto: FIBA

Tagi