Gregor Gajšek odličen 2. na EP v francoskem boksu

Na minulem Evropskem članskem prvenstvu v francoskem boksu, ki je potekalo v Plovdivu v Bolgariji, je blestel slovenski reprezentant in član Savate kluba Domžale (SKD) Gregor Gajšek. Z odličnim prikazom tehnično taktičnega znanja in pravo mero borbenosti se je prebil vse do finala v kategoriji do 85kg.

Po izredno razburljivem finalu, kjer ni manjkalo atraktivnih potez in vztrajnosti obeh borcev je na koncu le moral priznati poraz predhodno favoriziranemu francozu. Za dobro zastopanost domžalskega kluba v izbrani vrsti Slovenije pa sta s svojimi predstavami poskrbela še Rok Topolovec in Tina Šuštar. Rok Topolovec je dokazal, da je poškodba, ki mu je vzela skoraj celo prejšnjo sezono sedaj dokončno za njim, saj se je z blestečimi predstavami v najtežji kategoriji nad 85kg prebil na 5.mesto in se tako v pravi luči vrnil na velika borilna prizorišča.

Svoje prve reprezentančne izkušnje pa je odlično nabirala tudi Tina Šuštar. Finalistka letošnjega izbora za Miss športa 2013 si je v kategoriji do 52kg priborila 5.mesto, ter tako dokazala, da na izboru ni predstavljala samo lepote ampak tudi znanje. Poleg Gregorja pa se je izbrana vrsta Slovenije v domovino vrnila še z 5 odličji, skupno so jih torej osvojili kar 6! Odličja so osvojili še: Nina Vehar – 2.mesto, Vida Samotorčan – 3.mesto, Polona Mihalič – 3.mesto, Gjorgji Cergarski – 3.mesto ter Blaž Dajčman – 3.mesto.
Reprezentanco Slovenije je v Bolgariji vodil glavni trener SKD Luka Mljač, kateri je tudi zaslužen za kvalitetno delo v pripravljalnem obdobju.

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi