Gorica še drugič v sezoni boljša od Kalcer Radomelj

Po dvanajstem krogu Radomljani še naprej ostajajo na desetem mestu lestvice. Tokrat so se srečali z Goričani, ki so jih v domžalskem Športnem parku že premagali. Glavni sodnik srečanja Andrej Žnidaršič je kar trikrat pokazal na belo točko, vsakič v korist gostov. Radomljani bi kaj kmalu lahko prišli do preobrata, a so si tri točke vseeno priigrali gostje.

Prvič je glasni sodnik srečanja na belo točko pokazal že v 17. minuti, ko je Anđelković podrl Nagodeta v kazenskem prostoru, minuto kasneje pa je Burgić zanesljivo izvedel kazenski udarec. Šest minut kasneje so gostje povišali vodstvo, po predložku z desne strani je ob prvi vratnici najvišje skočil Nagode in s sedmih metrov z glavo poslal žogo v gol.

Po zadetku so se prebudili tudi domači. Strel Kovjenića s prostega strela je Sorčan odbil, kasneje pa sta s streli poskusila še Stoiljković, ki je nastreljal enega od branilcev, nato pa še Barukčić, ki je iztržil kot. Za goste sta s streloma poskusila tudi Burgić in Žigon, a je prvi slabo zadel žogo, slednji pa je z dvajsetih metrov ciljal mimo.

Na začetku drugega polčasa je bil pri strelu dvakrat Žigon, prvič pa je celo zatresel mrežo, stranski sodnik Dejan Švarc pa je označil prepovedani položaj. V drugo je Žigon streljal mimo. Radomljani so v dveh minutah prišli do treh zaključnih strelov; najprej je Gajić streljal in iztržil kot, po kotu pa je Barukčić po posredovanju Sorčana z glavo zatresel prečko. Po novem kotu je nevarno poizkusil Anđelković, z glavo je bil malce nenatančen.

V 61. minuti pa nova enajstmetrovka. Tokrat je po predložku z desne strani z roko igral Kovjenić, še enkrat pa je bil iz bele točke uspešen kapetan Goričanov Burgić. Rumeni so nato nekajkrat prišli do zaključnih strelov, a so bili poskusi Stoiljkovića, Nunića in Anđelkovića neuspešni. Na drugi strani je bil po poizkusih Nagodeta, Curka in Grudine uspešnejši vratar Ivačič.

Žarek upanja je za domače posijal v 78. in 80. minuti, ko so na hitro dosegli dva zadetka. Najprej je po preigravanju na desni strani na vrhu kazenskega prostora s strelom proti oddaljeni vratnici zadel Šipek, nato pa je po predložku Vidmarja z leve strani mrežo gostov z glavo zatresel še Nunić.

Vse upe Radomljanov pa je razblinil Kapić, ki je po igranju Anđelkovića z roko in posledično rdečem kartonu še tretjič na tekmi kazenski strel za svojo ekipo spremenil v gol. Po reprezentančnem premoru se bodo Radomljani odpravili na gostovanje v Kidričevo, kjer jih čaka tekma 13. kroga proti Aluminiju.


12. krog Prve lige Telekom Slovenije
Kalcer Radomlje – Gorica 2-4 (0-2)

Gledalcev: 400
Strelci: Šipek 78., Nunić 80.; Burgić 18., 62. (oba 11-m), Nagode 24., Kapić 83. (11-m)
Opominjani: Cerar, Kovjenić, Balić, Burgić, Curk.
Izključen: Anđelković 83.
Sodniki: Andrej Žnidaršič (glavni sodnik), Dejan Povšnar, Dejan Švarc (pomočnika), Dejan Balažic (četrti sodnik).
Delegat: Sandi Kranjec.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Stoiljković, Marinšek (Gajić 57.), Anđelković, Jazbec, Barukčić (K), Kovjenić, Cerar, Osmanaj (Nunić 46.), Balić (Vidmar 71.), Šipek. Na klopi: Kruljac, Kosec, Jugovar, Karamatić. Trener: Janez Žilnik.

Gorica: Sorčan, Celcer, Burgić (K) (Kotnik 79.), Arčon (Kapić 75.), Kolenc, Grudina, Žigon, Kavčič, Curk, Boben, Nagode (Osuji 86.). Na klopi: Januš, Gregorič, Humar, Jogan. Trener: Miran Srebrnič.

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Tagi