Generalka dobro uspela – Domžalski nogometaši pripravljeni na nadaljevanje prvenstva

Domžalski nogometaši so zimsko pripravljalno obdobje zaključili s prijateljsko tekmo proti graškemu Sturmu, proti kateremu so prikazali zelo dobro predstavo in tako poskrbeli za dobro popotnico pred spomladanskim delom. Slednji se za Domžale prične v nedeljo, ko v goste prihaja Rudar.

Dvoboj v pripravljalnem centru trikratnih avstrijskih prvakov se je končal s po enim zadetkom na vsaki strani končalo brez zmagovalca. Domžalčani so bili v uvodu srečanja precej nevarnejši tekmec, izpostaviti velja predvsem priložnosti Podlogarja in Vetriha, ki žal nista našla poti v domačo mrežo. Ob koncu prvega polčasa so domači zadeli z lepim prostim strelom Marešića, še bolje pa ga je s podobnega položaja v drugem delu izvedel domžalski kapetan Senijad Ibričić, ki je v 57. minuti poskrbel za končni izid dvoboja. “Dober, zelo kakovosten nasprotnik. Mislim, da ravno pravi v času, ko se približujemo začetku prvenstva, tako da je za nami prava generalka. Precej dobro smo se zoperstavili Sturmu, večji del dvoboja smo bili dominantnejši in si nasploh pripravili več priložnosti za zadetek. Na žalost jih nismo izkoristili, a če potegnemo črto, smo zelo dobro izkoristili ta dvoboj. Zelo smo lahko zadovoljni s predstavo celotne ekipe in mislim, da lahko z optimizmom gledamo v spomladanski del,“ je tekmo ocenil Amedej Vetrih, ki je v Gradcu odigral celotno srečanje.

Od zadnje tekme v Prvi ligi sta minila dobra dva meseca, do nadaljevanja pa nas loči le še en teden, v katerem se bodo Domžalčani pripravljali na domačem terenu. Po mnenju Vetriha so rumeni optimalno pripravljeni na nove izzive. “V teh šestih tednih smo opravili vse, kar smo si zadali. Tudi sami odhodi v Umag so bili dodaten plus, neka pozitivna stvar, da smo malo zamenjali okolje, več časa preživeli skupaj in še dodelali določene stvari. Taktično in tehnično smo na pravem nivoju, nestrpno že pričakujemo prvi žvižg na nedeljskem srečanju in hkrati komaj čakamo, da vse skupaj spet začne,“ je pojasnil domžalski vezist.

Napetost se zagotovo stopnjuje, prav tako pa tudi pričakovanja, ki – kot vedno – ostajajo visoka. “Zagotovo je glavni cilj Evropa, torej eno izmed prvih treh mest. Drugače pa želimo še naprej biti všečni, napadalni, atraktivni in na ta način poskušati biti zanimivi tudi za navijače, ljubitelje nogometa ter navsezadnje tudi oglednike klubov,“ si Vetrih obeta od naslednjih devetnajstih ligaških tekem.

Avtor: NK Domžale; Foto: NK Domžale

 

Tagi