Gašper Okorn novi trener Helios Sunsev

Povratek Helios Sunsev

Nekaj zaporednih porazov v Ligi Telemach je Helios Sunse oddaljilo od začrtanih ciljev. Zato se je klubsko vodstvo odločilo, da skuša izboljšati potek sezone s spremembami tako na igralskem, kot tudi na trenerskem področju. Potem, ko je že pred novim letom vrste Domžalčanov okrepil izvrstni branilec Jan Močnik, ki je pred tem igral v kosovskem klubu Peja in bil med najboljšimi po številu asistenc v Balkanski ligi, je novinec v ekipi Sunsev tudi Jure Pelko, do sedaj član Maribora Nove KBM, ki je s povprečjem 15 točk na tekmo eden najboljših strelcev Telemach lige.

Glavna sprememba pa se je vendarle zgodila na trenerskem položaju. Glavnega trenerja Gregorja Hafnarja je zamenjal eden najboljših slovenskih trenerjev Gašper Okorn. Okorn ima za seboj bogate izkušnje. V sezoni 2006/2007 je bil trener Olimpije, treniral je tudi v Litvi, Latviji in Kuvajtu, pred prihodom v Domžale pa je deloval na Poljskem. Bil je pomočnik trenerja v mladi reprezentanci U-20 na EP leta 2005 v Rusiji, v članski reprezentanci pa je bil pomočnik trenerja leta 2007 na EP v Španiji ter na kvalifikacijskem turnirju za Olimpijske igre leta 2008.

Predsednik Helios Sunsev Aleš Klavžar o zadnjih spremembah pravi: »Klubsko vodstvo skupaj z glavnim pokroviteljem kluba, podjetjem Helios, še vedno vztraja na začrtanih ciljih, a bomo morali do njih priti po daljši poti. Zadnji rezultati so nam oddaljili Ligo za prvaka. Obstajajo sicer še možnosti, verjetno pa se bomo morali v Play off prebiti skozi Ligo za obstanek. Odločili smo se za spremembe na igralskem in trenerskem področju, saj smo še vedno prepričani, da nam z novim pristopom in novo energijo uspe preboj v Play off, tam pa smo lahko zelo nevarni. Finale je še vedno v naših glavah. V dosedanjem delu sezone smo imeli res veliko smole s poškodbami. Izgubili smo Matica Rebca in Austina Bragga, dolgo časa smo bili brez Esmirja Rizvića, sedaj nam že nekaj časa manjka Aljaž Korošec. Kljub temu smo imeli vseskozi občutek, da bi ekipa morala doseči več.

Že to soboto želimo našim navijačem pokazati, da je ekipa sedaj dovolj kvalitetna in tudi pripravljena, da z zmago preseneti hit letošnje sezone, do sedaj še neporaženi Tajfun iz Šentjurja. Ob tej priložnosti bi se želel vsem našim privržencem iskreno zahvaliti za dosedanjo podporo in obisk naših domačih tekem, po uradnih podatkih je namreč največji v Sloveniji. Hkrati vse lepo vabim na sobotno tekmo v Dvorano Komunalnega centra. Vem, da bodo naši fantje pustili srce na igrišču!
Na tem mestu se zahvaljujem tudi dosedanjemu trenerju Gregorju Hafnarju za delo, ki ga je opravil v našem klubu. Morda je zmanjkal le kanček sreče, da bi ta ekipa dosegala poln potencial. Razhajamo se v prijateljskih odnosih in mu želimo čim več uspehov v nadaljnji trenerski karieri.«

Novi trener Gašper Okorn pa je po podpisu pogodbe dejal: »V Domžale me je pritegnila vizija kluba, ki še vedno obstaja. Zadovoljen sem z dogovorom in naredil bom vse, kar je v moji moči, da se ekipa že v letošnji sezoni pokaže v drugi luči, seveda pa mi izziv predstavlja tudi naslednja sezona. Domžale so prav gotovo košarkarsko mesto, to se čuti na vsakem koraku. Zaslužijo si boljše mesto na lestvici. Seveda tega ne bo lahko doseči, a obljubljam, da bom zavihal rokave.«

Sunsi torej niso vrgli puške v koruzo in so pripravljeni na nove izzive, seveda pa si želijo, da jih zvesti navijači podpirate tudi vnaprej, saj BREZ VAS – NI NAS.

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Tagi