FOTO: ŽNK Radomlje z zmago ponovno na vrhu

Po reprezentančnem premoru so se na igrišča vrnila dekleta v 1. SŽNL. V osmem krogu sta bili odigrani le dve tekmi, Radomljanke pa so se pomerile proti ekipi ŽNK Cerklje. Z zmago 5-0 so se rumene zavihtele na vrh lestvice, kjer imajo tri točke prednosti pred Pomurjem, Olimpijo in Mariborom, tako kot Mariborčanke pa imajo odigrano tekmo več.

Radomljanke so že od prve minute pokazale, da jih zanima le zmaga in zagospodarile na igrišču. Povedle so v šestnajsti minuti, ko je po podaji Zale Vindišar z desne strani proti oddaljeni vratnici zadela Barbara Kralj. Sedem minut kasneje je Barbara zadela še drugič, tokrat po odigrani dvojni podaji z Izabelo Križaj. Vse dvome o zmagovalkah je razblinila Karmen Ulbin, potem ko je po kotu in odbiti žogi zadela iz bližine.

Na začetku drugega dela igre je trener Peter Kristan opravil vse štiri zamenjave, saj se je bilo kar nekaj deklet šele dobro vrnilo z reprezentančnih kvalifikacij reprezentance do 19 let v Kazahstanu, tako da se je še poznala utrujenost. Po četrt ure igre je Izabela Križaj nevarno sprožila z roba kazenskega prostora z leve strani, a ji je veselje preprečila prečka. Nedolgo za tem je iz podobnega položaja poskusila še enkrat, vratarka Eva Kovač je žogo nekako odbila v prečko, nato pa se je v kazenskem prostoru najbolj znašla Ana Černelič in dosegla peti gol v sezoni. Piko na "i" je v 78. minuti postavila Katarina Gadnik, ki je zadela z osemnajstih metrov po povratni podaji Izabele Križaj. Do lepe priložnosti za gol pa je pet minut pred koncem srečanja prišla Katarina Jagarinec, a je bila vratarka gostij uspešnejša v neposrednem dvoboju.

Radomljanke bodo v naslednjem krogu spet v vlogi gostiteljic, v Športni park Radomlje prihaja ekipa Ankarana.

8. krog Slovenske ženske nogometne lige,
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Cerklje 5-0 (3-0)

Gledalcev: 50
Strelke: Kralj 16., 23, Ulbin 40., Černelič 62., Gadnik 78.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek, Gadnik, Ulbin, Vrhovnik (K) (Žejen 46.), Križaj, Kralj, Vindišar (Ekić 46.), Kuštrin (Černelič 46.), Golob, Kumalić (Jagarinec 46.), Agrež. Trener: Peter Kristan.
ŽNK Cerklje: Kovač, Mikolič (K), Ternik, Mazi, Slemc, Jamnik, Rozman (Robas 46.), Avsenek (Pavlič 66.), Trdina, Jelovšek, Smolnikar. Na klopi: Rogelj, Nezaj. Trener: Primož Štrajhar.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore
Tagi