FOTO/VIDEO: ŽNK Radomlje z dvignjenimi glavami iz Kopra

Radomljanke so v letošnji sezoni z uvrstitvijo v finale pokala dosegle enega največjih uspehov v svoji zgodovini. Na Atletskem stadionu v Kopru so se pomerile s serijskimi državnimi prvakinjami iz Beltinec. Kljub srčni in borbeni igri so Radomljanke na koncu priznale premoč tekmicam, visok rezultat pa ni odražal dejanskega stanja na igrišču.

V prvih desetih minutah so imele Prekmurke pričakovano pobudo na sredini igrišča, a poti do vrat Čevnikove niso našle, saj so igralke v rumenem opravile odlično delo v obrambi. Radomljanke so nato zadele iz prve prave priložnosti, potem ko je Kraljeva z leve poslala predložek v kazenski prostor. Žogo je z glavo odbila Niklova, a jo je le podaljšala do Nine Predanič, ta pa jo je z glavo poslala v gol.

Veselje je trajalo vsega dve minuti, ko je Conjarova izkoristila napako v obrambni vrsti Radomljank in rezultat izenačila. V šestnajsti minuti pa so Prekmurke že vodile. Roganova je poslala predložek v kazenski prostor z desne strani, kjer je kapetanka Manca Jereb žogo odbila, ta pa je padla tik pred gol na oddaljeni vratnici, kjer jo je za črto potisnila Conjarova.

Igralke Pomurja so imele še naprej terensko premoč, a je niso uspele izkoristiti. V 37. minuti pa so le uspele še tretjič premagati Čevnikovo, potem ko je podajo Senice proti Ulbinovi prestregla Tjaša Tibaut in prodrla v kazenski prostor. S podajo je našla Makovčevo, ki je nato povišala na 3-1. Pet minut kasneje pa je Roganova podala s kota z desne strani in na oddaljeni vratnici našla Conjarovo, Ta je žogo poslala v sredino, tam pa se je od Ulbinove nesrečno odbila v gol. Gol priključka so Radomljanke dosegle v izdihljajih prvega polčasa, ko je Predaničeva po preigravanju na desni strani poslala predložek v kazenski prostor, tam pa je z glavo zadela povratnica Pamela Begić.

V drugem delu igre so Radomljanke zaigrale napadalneje, kar se jim je obrestovalo v 52. minuti. Po predložku Predaničeve z desnega kota je na oddaljeni vratnici najvišje skočila Ulbinova in rezultat znižala. Nato so Radomljanke vse do 83. minute odlično stale na terenu in s fanatično borbenostjo Pomurkam niso pustile dihati. Vmes sta si obe ekipi pripravili nekaj priložnosti, a nobena ni bila “čista”. V omenjeni 83. minuti pa je Conjarova izvedla odličen prosti strel z 20 metrov in žogo pod prečko poslala v gol.

Radomljanke so se nato, razumljivo, odprle in napadle za priključek, a so posledično v obrambi puščale preveč odprtega prostora, kar sta izkoristili še Kolblova in Makovčeva ter postavili končni izd 3-7. V sodnikovem dodatku pa je Tjaša Tibaut storila grd prekšek s hrbta nad Ulbinovo, ki bi lahko pripeljal do resne poškodbe. Med igralkami je nato prišlo do prerivanja, a se je vse skupaj hitro umirilo. Sodnica Česnova je Roganovi, Tibautovi, Čevnikovi in Ulbinovi pokazala rumene kartone, za radomeljsko sedemnajstico pa je bil hkrati to tudi drugi rumeni karton, kar je pomenilo pot pod predčasno prho. 

Finale ženskega pokala NZS 2015/2016
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Teleing Pomurje Beltinci 3-7 (2-4)
Gledalcev
: 300
Strelke: Predanič 11., Begić 45., Ulbin 52.; Conjar 13., 16., 83., Makovec 37., 90., Ulbin 42. (ag), Kolbl 87.
Opominjane: Manca Jereb, Ulbin, Čevnik; Nikl, Rogan, Tibaut.
Izključena: Ulbin 92. (drugi rumeni karton)
Sodnice: Aleksandra Česen (glavna sodnica), Petra Bombek, Petra Sever (pomočnici).
Delegat: Stojan Bole.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik, Čagran (Černelič 81.), Gadnik (Senica 36.), Ulbin, Vrhovnik, Boh, Predanič, Begić, Kralj, Manca Jereb (K), Jerina. Na klopi: Komatar, Maruša Jereb, Žejen, Jagarinec, Ljubijankić. Trener: Peter Kristan.
ŽNK Teleing Pomurje Beltinci: Nemet, Prša (N. Nemec 93.), Hercigonja, Godina (Marič 34., Šiftar 65), Rozmarič, Makovec, Rogan (K), Kolbl, Nikl, Conjar (Legenič 93.), Tibaut (T. Nemec 93.). Na klopi: Doneva, Frangež. Trener: Bojan Jančar.


Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore, video: Aleksander Stefanović
Tagi