FOTO/VIDEO: UKI CUP 2016, ko se za žogo podi več kot 250 nogometašic

Zadnja 7-metrovka v polfinalu U15 med ZNK Pomurje in ZNK Radomlje.

Objavil/a UKI CUP dne 20. marec 2016

V nedeljo, 20. marca 2016 je v Športnem parku Radomlje v organizaciji ŽNK Radomlje potekal že jubilejni, peti mednarodni turnir za deklice in dekleta ekip U11, U13 in U15.

Turnir je vsako leto večji in močnejši, o čemer priča tudi število prijavljenih ekip in igralk, ki se borijo za najvišja mesta v svojih kategorijah. O vse večji popularnosti in prepoznavnosti turnirja ne gre izgubljati besed. V letošnji izvedbi se ga je v treh starostnih kategorijah udeležilo 20 ekip iz Slovenije in Hrvaške. Vodja tekmovanja, Peter Kristan, nam je zaupal, da bi se turnirja udeležile tudi ekipe iz Avstrije in Italije, a so se v njihovih državah zaradi ugodnih vremenskih razmer že pričela tekmovanja in nadaljevanje sezone.

Priprave na največji slovenski mednarodni turnir za deklice in dekleta so stekle že meseca oktobra, vsi prostovoljci, starši in klubski delavci pa so se v Športnem parku intenzivno pripravljali od srede dalje. Ekipe so na prizorišče začele prihajati že pred osmo uro zjutraj, prva srečanja pa so se pričela ob 9.00.

V skupinskem delu smo videli obilico razburljivih srečanj in kopico lepih nogometnih potez, kar samo priča o dejstvu, da se ženski nogomet v Sloveniji močno razvija. Turnirja se udeležuje vse več kvalitetnih ekip, kar še dodatno segreva ozračje, katerega je včeraj pošteno ogrelo sonce in prav lepo vreme je bilo tisto, ki je pričaralo izjemno kuliso in v naš športi park privabilo veliko število gledalcev.

Nekaj foto utrinkov z UKI CUP-u 2016. Več na povezavi http://znk-radomlje.si/uki-cup

Objavil/a UKI CUP dne 21. marec 2016

V konkurenci U11 so najmlajše igralke razveseljevale vse navzoče z lepimi potezami, prvega mesta pa so se veselile nogometašice Rijeke. Na drugem mestu so končale nogometašice iz Osijeka, na tretjem pa kot najboljše Slovenke, domače nogometašice iz Radomelj.

V tekmovanju deklic do 13. leta Sta se za prvo mesto merili ekipi Rijeke in Agrama iz Zagreba, z 2:0 pa so prvo mesto osvojile nogometašice iz Hrvaške prestolnice. Tretje mesto je pripadlo Pomurkam, četrto pa domačinkam iz Radomelj.

Med najstarejšimi ekipa deklet do 15 leta pa smo spremljali napeta in izjemno zanimiva srečanja. V tekmi za 3. mesto je bil ŽNK Agram Zagreb boljši od ŽNK Pomurje Beltinci, v finalu pa so se domačinke maščevale Rijeki za poraz v skupinskem delu in slavile z 1:0 in tako zasluženo osvojile prvo mesto.

Prehodni pokal je po 12-mesečnem bivanju v Beltinški vitrini tokrat zamenjal lastnika. Osvojile so ga nogometašice ŽNK Rijeka Jack pot in tako bo naslednje leto krasil prostore Istrskega kluba.

Fotogalerija ŽNK Rijeka Jack pot

Čestitke vsem igralkam in njihovim trenerjem, seveda pa tudi navijačem in obiskovalcem za glasno vzpodbudo in fer navijanje. Tokratni turnir je ponovno postregel z obilico presežkov. Na turnirju je nastopilo rekordnih 20 dekliških ekip v treh kategorijah. Med seboj se je na 44 srečanjih pomerilo 269 igralk. Gledalci in navijači so videli skupno 152 zadetkov, kar nanese 3,45 zadetkov/tekmo.

Ob koncu turnirja smo za nekaj besed poprosili predsednika kluba ŽNK Radomlje, Uroša Juračiča: "Z organizacijo turnirja UKI CUP za deklice, smo pričeli leta 2012 in takrat se je med seboj merilo šest ekip. V štirih letih se je obisk ekip povečal za več kot 300% in lahko rečemo, da je UKI CUP postal prepoznaven na širšem območju, ne le v Sloveniji in da se ekipe rade vračajo predvsem zavoljo dobrih pogojev in brezhibne organizacije, v katero je vloženih veliko ur naših organizatorjev. Vsako leto se nanj prijavi več ekip in klubov, zato se že nagibamo k organizaciji dvodnevnega turnirja, kjer bi poleg nogometnega dela ekipam omogočili tudi spoznavanje naših navad in običajev ter igralkam ponudili nekaj časa za druženje in sklepanje novih prijateljstev. Nogomet in šport nasploh združujeta in v ŽNK Radomlje želimo, da naš UKI CUP postane sinonim za druženje in zabavo, ob tem pa ekipam in dekletom omogočiti kvalitetna srečanja in preizkus pripravljenosti pred nadaljevanjem spomladanskega dela sezone. Rad bi se zahvalil in čestital vsem ekipam, igralkam, trenerjem ter staršem in navijačem za obisk. Hvala vodji turnirja Petru Kristanu, celotni ekipi trenerjev, sodnikov, staršev in prostovoljcev, ki so bedeli nad nemotenim potekom turnirja in skrbeli, da igralke in obiskovalci niso bili lačni in žejni, ter seveda g. Matjažu Marinšku, Metodu Cerarju, in oskrbnikom Športnega parka Radomlje. Seveda velika hvala tudi vsem sponzorjem in donatorjem, ki vsako leto poskrbijo, da so nagrade pestre in zanimive in verjamem, da bo naslednji turnir, UKI CUP 2017, še večji in bomo ponovno lahko govorili o mejnikih in presežkih. Hvala in se vidimo marca prihodnje leto v Športnem parku Radomlje".

Oglejte si rezultate vseh tekem v aplikaciji: ukicup.znk-radomlje.si

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto, video: ŽNK Radomlje
Tagi