FOTO/VIDEO: UEFA Grassroots igralni dan v Radomljah

V ženskem nogometnem klubu Radomlje smo dobili čast, da teoretično in praktično predstavimo delovanje, kot primer dobre prakse delovanja ženskega nogometnega kluba, v Sklopu mednarodne delavnice UEFA Grassroots Workshop, ki se je v Sloveniji odvijala med 11. in 14. aprilom 2016.

Organizacijo tokratne Grassroots delavnice je pridobila Nogometna zveza Slovenije in k sodelovanju povabila naš klub, za kar se jim iskreno zahvaljujemo. Seveda smo se povabilu z veseljem odzvali in tako prevzeli veliko odgovornost, teoretično predstavitev delovanja ženskega kluba v našem okolju in praktični prikaz treningov, kar pa smo z veseljem izpeljali in dokazali, da smo največji ženski/dekliški klub v Sloveniji.

Vse skupaj se je pričelo na Brdu pri Kranju, kjer je naš predsednik, Uroš Juračič, opravil teoretično predstavitev delovanja kluba pred 150 delegati, ki so se delavnice udeležili iz 54-ih nogometnih zvez, ki delujejo pod okriljem UEFE. Predstavitev na UEFA Grassroots Workshop je zajemala časovnico od začetka delovanja kluba, načine dela, usmeritve, dolžnosti, cilje in izzive, ki so pred nami.

Po končanem teoretičnem delu, so se udeleženci s štirimi avtobusi odpeljali v Športni park Radomlje, kjer jih je čakalo 150 deklic in deklet. Dekleta, ki že tekmujejo v ekipah kluba, so opravila trening, medtem ko so deklice, ki obiskujejo krožke dekliškega nogometa po osnovnih šolah, sodelovala na igralnem dnevu. Med treningi so se udeleženci lahko sprehajali ob igriščih, fotografirali in se tudi pogovarjali, tako s trenerji kot igralkami in si delili mnenja ter ustvarjali vtise.

90 minut je bilo prekratkih. Minilo je, kot bi švignil in trening je bil pri koncu. Sledilo je še skupinsko fotografiranje, predsednik našega kluba, Uroš Juračič, pa je iz rok bivšega podpredsednika UEFE in predsednika norveške nogometne zveze, Per Ravna Omdala, prejel darilo in veliko zahvalo za čarobne trenutke, katere so jim pričarali trenerji in predvsem naše nogometašice. Slednje so s strani g. Omdala, ki je bil navdušen nad njimi, prejele tudi nekaj koristnih nasvetov, med njimi, naj se pridno učijo, ubogajo svoje starše in igrajo nogomet vse do 90.-ega leta starosti.

Vsekakor smo ponosni in obenem izjemno hvaležni, da smo kot ŽNK Radomlje sodelovali na takšnem dogodku, kot je UEFA Grassroots Workshop. Zahvaljujemo se za zaupanje UEFI, NZS-ju in po nasmejanih ter zadovoljnih obrazih udeleženk in udeležencev verjamemo, da smo svoje delo opravili tako, kot ga znamo in opravljamo na vsakodnevni bazi – ODLIČNO.

Hvala vsem udeleženkam, staršem, prostovoljcem, ter trenerjem in trenerkam za vse, kar ste postorili IN JA; PONOVNO NAM JE USPELO IN ŠE NEKAJ, ŽNK RADOMLJE SMO ŠE ENKRAT VEČ PONESLI V ŠIRNI SVET!!!

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Aljaž Lederer; Video: Aleksander Stefanović
Tagi