FOTO/VIDEO: Učenke OŠ Jurija Vege Moravče področne prvakinje v nogometu

V petek, 15. januarja 2016, je v športni dvorani OŠ Komenda v organizaciji Ženskega nogometnega kluba Radomlje potekalo šolsko področno tekmovanje v nogometu za učenke letnik 2001 in mlajše, na katerem so sodelovale štiri osnovne šole.

Prvouvrščenima ekipama iz občinskega tekmovanja osnovnih šol Občine Domžale, Osnovne šole Jurija Vege Moravče in Osnovne šole Rodica, sta se na področnem tekmovanju pridružili ekipi Osnovne šole Toma Brejca Kamnik in gostiteljice, učenke Osnovne šole Komenda.

V prvem obračunu dneva so bile učenke OŠ Rodica z 1:0 boljše od učenk OŠ Toma Brejca. Enak rezultat smo videli tudi na drugem obračunu, ko so domžalske občinske prvakinje iz Moravč z minimalno razliko premagale domačinke iz Komende. V tretjem obračunu so učenke OŠ Komenda s 3:1 premagale Kamničanke, Moravčanke pa so s 3:0 slavile na tekmi z OŠ Rodica in si tudi teoretično že zagotovile naslov področnih prvakinj. Predzadnje srečanje med OŠ Komenda in OŠ Rodica je tako odločalo o drugem mestu. Na igrišču so prevladovale učenke iz Komende, si priigrale vrsto lepih priložnosti za zadetek, a po nezbranosti ob prekinitvi in avtogolu morale priznati poraz proti učenkam Rodice z 1:0. V zadnjem obračunu dneva so Moravčanke potrdile prvo mesto in s 5:0 premagale OŠ Toma Brejca Kamnik ter si tako s tremi zmagami in brez prejetega zadetka priigrale uvrstitev v nadaljnje tekmovanje.

Predsednik ŽNK Radomlje, Uroš Juračič, je po podelitvi medalj ekipam strnil nekaj besed: "Lepo je pogledati, koliko deklet se dandanes že posveča nogometni igri in v ŽNK Radomlje smo izjemno ponosni, ko organiziramo tovrstna tekmovanja. Tako na občinskem, kot regijskem tekmovanju ni bilo šolske ekipe, kjer nebi nastopale igralke našega ženskega nogometnega kluba. Čestitke vsem dekletom za borbenost in prikazano igro, zahvala pa gre Zavodu za rekreacijo in šport Domžale – ge. Marti Grilj, športni pedagoginji OŠ Komenda – ge. Dominiki Avguštinčič ter OŠ Komenda in njenemu vodstvu, ki so omogočili izvedbo tekmovanja in vsem pedagogom, ki so prijavili na tekmovanje ekipe svojih šol. Seveda ne smemo niti pozabiti na naše trenerje in trenerke, ki vsakodnevno delajo z dekleti na krožkih in treningih, le-to pa je osnova za razvoj in napredek ne le radomeljskega, temveč celotnega slovenskega ženskega nogometa."

Video posnetek s podelitve medalj in pokala

Področno tekmovanje je zaključeno, katera ekipa je bila najboljša, pa si lahko pogledate v videoposnetku. Čestitke vsem…

Objavil/a ŽNK Radomlje dne 15. januar 2016

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto, video: ŽNK Radomlje
Tagi