FOTO/VIDEO: Kumer prinesel zmago Radomljanom na »VasClassicu«

Četrti „VasClassico“ v sezoni je še enkrat več postregel z zanimivim dogajanjem na igrišču in odločitvijo o zmagovalcu v samem zaključku tekme. V dobskem Športnem parku se je zbralo približno tristo gledalcev, ki so videli pet zadetkov, enajstmetrovko in izključitev.

Radomljani so tekmo začeli odločno in že v prvem pravem nevarnem napadu na tekmi zadeli. Cerar je po desni strani prodrl v kazenski prostor in pred gol avt črto žogo uspel podati pred gol, kamor je vtekel Stoiljković in žogo potisnil v mrežo. Domači so imeli edini strel v okvir vrat v prvem polčasu v 27. minuti, ko je Lunder z 20 metrov streljal v Ivačiča. Igralci v rumenem pa so imeli več nevarnih strelov. V enem od takih je Barukčič s 40 metrov malce z leve s prostega strela po tleh streljal mimo daljše vratnice. Slednja pa se je zatresla v 43. minuti, ko je Osmanaj z desne strani v kazenskem prostoru streljal po tleh. Tik pred koncem prvega polčasa bi se med strelce lahko vpisal še Primc, kateremu je poskus z golove črte odbil Nemanič.

V nadaljevanju so domači iskali zadetek priključka. Račić je tako s prostega strela žogo poslal prek vrat, Leskovarjev poskus pa je ustavil Ivačič. Dobljani so prišli do izenačenja v 52. minuti, ko je po samostojnem prodoru s 15 metrov z zunanjim delom stopala zadel kapetan Kunstelj. Domači so nato poskušali zadeti še drugič, a je vratar Radomljanov ustavil poskus Leskovarja, Nemanič pa je z glavo ciljal mimo vrat.

So pa po hitrem protinapadu povedli Radomljani, ko je v 63. minuti predložek Lidjana z leve izkoristil Cerar in ob bližnji vratnici streljal pod prečko Peleta, od le-te pa se je žoga odbila v mrežo. Vloge podajalca in strelca bi se kmalu zamenjali dve minuti kasneje, Lidjan pa je z leve strani v kazenskem prostoru za nekaj centimetrov zgrešil oddaljeno vratnico. Le dve minuti kasneje pa se je prečka stresla na drugi strani, ko je z desne strani streljal Račić. Osmanaj pa je malce kasneje še drugič na tekmi zatresel okvir vrat, odbito žogo je nato poskušal v gol potisniti Cerar, a se je vratar Pele izkazal in žogo odbil v kot.

Domači so nato prišli do najstrožje kazni, ko je po mnenju sodnika Dejana Vivoda kapetan Barukčič ob strelu nepravilno oviral enega od domačih napadalcev in si ob tem prislužil neposredno izključitev. Z enajstih metrov je v 78. minuti še svoj drugi zadetek dosegel kapetan Doba Kunstelj. Štiri minute pred koncem rednega dela tekme so domači še drugič zadeli prečko, tokrat prek Leskovarja. Tik po izteku rednega dela srečanja pa so Radomljani prišli do prostega strela na polovici gostov, približno 45 metrov od vrat. Osmanaj je poslal visoko žogo v kazenski prostor, kjer se je na šestih metrih znašel osamljeni Kumer in poskrbel za delirij med navijači Radomljanov.

24. krog II. SNL
Roltek Dob – Kalcer Radomlje 2-3 (0-1)

Gledalcev: 300
Strelci: Kunstelj 52., 78. (11.-m); Stoiljković 12., Cerar 63., Kumer 91.
Opominjani: Kunstelj, Lunder; Ivačič, Jazbec.
Izključen: Barukčič 77.
Sodniki: Dejan Vivod (glavni sodnik), Aleš Skok, Janez Bezjak (pomočnika).
Delegat: Vladimir Vavpetič.

Roltek Dob: Ž. Pele, Ž. Avbelj (Smiljanić 71.), Češnjevar, Nemanič, Lukanc, Račić, Kunstelj (K), Leskovar (A.S. Avbelj 86.), Čretnik, D. Pele (Repnik 78.), Lunder. Na klopi: Avsec, Jemec Kocjan.Trener: Damijan Romih.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Jazbec, Kosec, Lidjan, Barukčič (K), Cerar (Zukić 89.), Zorc (Kovjenić 56.), Primc, Stoiljković. Na klopi: Andrić, Zupanc, Hlede, Avbelj, Šipek. Trener: Dejan Djuranović.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore (NK Kalcer Radomlje); Video: NZS
Tagi