FOTO/VIDEO: Festival Rada igram nogomet v Kamniku požel ogromno zanimanja med deklicami

Kot se je napovedovalo in govorilo že kar nekaj časa, je dekliški nogomet končno prispel tudi v Kamnik, s pomočjo našega kluba in Nogometne zveze Slovenije.

Težko pričakovani Festivalni dan "Rada igram nogomet in ti?", je potekal v četrtek, 18. maja 2017 v Športnem parku Virtus na Duplici pri Kamniku, kjer so nam tamkajšnji nogometaši prijazno odstopili svoje igrišče in pokazali veliko srce in naklonjenost dekliškemu in ženskemu nogometu. Tako se je Kamnik, vsaj za en dan, prelevil v mesto, kjer deklice in dekleta igrajo nogomet.

Skupno se je festivalnega dne udeležilo 150 deklic in deklet, ki so se najprej dodobra ogrela, nato pa v različnih aktivnostih in pod vodstvom naših trenerk in trenerjev, ter pred lepim številom prisotnih obiskovalcev (staršev, sorodnikov, navijačev, …), preizkušala znanje svojih nogometnih veščin.

     

Po končanem osrednjem delu je sledilo še nekaj proste igre, kjer so deklice in dekleta prikazale veliko nogometnih spretnosti in znanja in verjamemo, da je in bo marsikatera igralka našla svoj novi dom v našem klubu.

Sledilo je fotografiranje udeleženk in pa presenečenje, saj je vsaka prejela kartico s fotografijo članske ekipe našega kluba, svoje vzornice pa so nato dekleta prosila tudi za avtograme, ki pa so jih naše najstarejše nogometašice z veseljem delile, nekatere pa so se z nadobudnimi nogometašicami tudi fotografirale.

To pa ni bilo vse, kar se je danes dogajalo na igrišču NK Virtus. Sočasno s festivalnim dnevom smo si lahko ogledali trening deklet U15, po končanem festivalu in treningu DU15, so na igrišče stopile nogometašice ekipe U11, ki so se na prvenstvenem obračunu pomerile s fanti NK Virtus, na drugi polovici igrišča pa smo spremljali trening članske ekipe ŽNK Radomlje.

Ženski nogometni klub Radomlje vabi deklice in dekleta k vpisu

Ta dan je bil v Kamniku pravi praznik ženskega nogometa. S prekrasno kuliso in poletnimi temperaturami nas je razvajalo vreme, deklice in dekleta pa so vsem nam dokazala, da nas za prihodnost ženskega nogometa v Radomljah ni potrebno skrbeti, saj se je v klub in k obiskovanju nogometnih uric ter treningov, ki bodo za nove igralke do konca meseca junija BREZPLAČNI, vpisalo veliko število novih igralk.

V kolikor se kakšna izmed deklic oz. deklet ni mogla udeležiti festivalnega dne, oz. bi se rada preizkusila v treniranju in igranju nogometa, vas še vedno vabimo k vpisu in obiskovanju nogometnih uric v Kamniku, vsako sredo od 16.00 do 17.00 v ŠP Virtus na Duplici oz. treniranju v ŠP Radomlje. Več informacij dobite pri naših trenerkah Mariki Prošek (041 427 678, marika.prosek@znk.radomlje.si) in Sari Vidmar (041 210 575, sara.vidmar@znk-radomlje.si).

Hvala vsem deklicam in dekletom ter staršem za obisk in verjamemo, da se kmalu ponovno srečamo na nogometnih zelenicah oz. šolskih telovadnicah.

Avtor: U.J., Foto: Rok Zore
Tagi