FOTO: Radomljanke blizu presenečenja na derbiju 14. kroga SŽNL

V ponedeljek smo bili v Radomljah bili priča izredno napetemu dvoboju prve slovenske ženske nogometne lige. Na tribuni v športnem parku se je zbralo približno 200 ljudi, ki so spremljali odlično predstavo obeh ekip.

V tekmo je domači trener Peter Kristan poslal naslednjo enajsterico: Sonja Čevnik, Karmen Ulbin, Tija Vrhovnik, Katarina Gadnik, Staša Čagran, Barbara Kralj, Tjaša Kumer, Tinkara Senica, Neva Kumelić, Monika Boh in Ana Černelič. Radomljanke so v tekmo vstopile odločno in motivirano. V prvem polčasu so odigrale odlično in favoriziranim nogometašicam niso puščale veliko prostora za priložnosti, še najlepšo je imela bivša Radomljanka, Natalija Golob, a je reprezentančna vratarka Sonja Čevnik prebrala namero in strel obranila. Tudi na naši strani pa ni šlo brez priložnosti. Dekleta so bila nekajkrat nevarna predvsem po desnem boku, kjer so lepo prebijale gostujočo obrambo, najnevarnejša pa je bila Monika Boh. Navkljub priložnostim, v prvem delu nismo videli zadetkov in tako sta ekipi odšli na odmor z začetnih 0:0.

Začetek drugega polčasa so nekoliko bolje začele gostje, ki so pritisnile in si ustvarile nekaj polpriložnosti. V 59. minuti pa šok za domače navijače. Natalija Golob je sprejela visoko globinsko podajo v domačem kazenskem prostoru in podala srbski napadalki, Jeleni Čunrilo, za zadetek zeleno belih. Sporna odločitev glavne sodnice, Aleksandre Česen, ki ni dosodila očitnega igranja z roko ljubljanske napadalke, je razburila večji del prisotnih in med gledalce vnesla precej nemira. Po prejetem zadetku so Radomljanke poskušale priti do izenačenja, stopile nekoliko višje, na drugi strani pa je Olimpija pretila iz protinapadov. Odlična priložnost se je tako ponudila Kaji Eržen, a je Sonja Čevnik odlično posredovala in ubranila 100% priložnost gostij. Barbara Kralj je nato poskusila iz prostega strela, a žoga ni našla poti do gostujočega gola, domači strateg pa je posegel tudi po dveh menjavah: v 58. minuti je namesto Neve Kumalić vstopila Katarina Jagarinec, v 72. pa namesto Tinkare Senica, Larisa Žejen. Do konca tekme smo videli še en zadetek v mreži Sonje Čevnik, ko je v 73. minuti Staša Čagran zatresla lastno mrežo. Radomljanke so v izdihljajih srečanja prišle še do dveh lepih priložnosti, a na žalost niso kaznovale napak gostujoče obrambe in vratarke Eve Vamberger.

Radomljankam lahko čestitamo za še eno izjemno nogometno predstavo, ob koncu srečanja so jih z glasnim aplavzom nagradili domači navijači, ki pa so z grenkim priokusom zapuščali Športni park Radomlje, saj nikakor niso mogli pozabiti priznanega zadetka po igranju z roko gostij, ki je vsekakor vplival na nadaljnji potek srečanja. Navkljub vsemu nogometašicam Olimpije čestitamo za osvojene tri točke.

Po končanem srečanju je misli strnila Tija Vrhovnik, steber radomeljske obrambe in slovenska mladinska reprezentantka, ki je še nedavno igrala kadetsko prvenstvo: "Všeč mi je bilo, da smo v tekmo vstopile borbeno in se favoriziranih nasprotnic nismo ustrašile. V prvem polčasu smo pokazale, da se lahko enakovredno kosamo tudi z močnejšo in izkušenejšo ekipo. Žal mi je predvsem prejetega prvega zadetka, na koncu pa je na žalost zmanjkalo tudi nekoliko zbranosti za častni zadetek, katerega bi si definitivno zaslužile. Po drugi strani pa sem vesela in mislim, da smo lahko vse punce ponosne na pristop in borbenost, veseli pa me tudi, da si je tekmo ogledalo takšno število ljubiteljev ženskega nogometa in si želim, da bi tako bilo tudi v prihodnje."

Navkljub porazu si vsa dekleta zaslužijo pohvalo in čestitke za predstavo, kakršne smo v Radomljah pogrešali skozi celotni jesenski del prvenstva. Varovanke trenerja Petra Kristana namreč na igrišču kažejo popolnoma nov pristop, veliko željo, višjo stopnjo agresivnosti in se borijo za vsako žogo. V kolikor bodo tako nadaljevala, tudi rezultati ne bodo izostali in bodo ob morebitni uvrstitvi v ligo za prvaka še kako trd oreh, za trenutno prvouvrščeni ekipi prvenstva.

Naslednje srečanje in priložnost za nove točke bo že v nedeljo, 23.4.2017 ob 11.00, ko bo članska ekipa odigrala srečanje 15. kroga SŽNL v Velesovem.

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Več fotoutrinkov si lahko pogledate TUKAJ (Foto: Karin Božič)

Več fotoutrinkov si lahko pogledate TUKAJ (Foto: Rok Zore)

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Rok Zore, Karin Božič
Tagi