FOTO: Prvi igralni dan ŽNK Radomlje v šolskem letu 2016/17 obiskalo kar 60 deklic!

V soboto, 3. decembra 2016, je v športni dvorani v Komendi, pod okriljem naše otroške nogometne šole, potekal prvi igralni dan v šolskem letu 2016/17 za deklice od 1.-4. razreda osnovnih šol, katerega se je udeležilo kar 60 deklic.

Otroška nogometna šola ŽNK Radomlje tradicionalno vsako leto organizira prvi igralni v mesecu decembru. Letošnji je bil že četrti zapored in ponovno rekorden, saj se ga je udeležilo veliko število deklic, ki se spoznavajo z nogometno igro. Večina jih že vadi v krožkih, katere organiziramo na njihovih osnovnih šolah, nekatere pa so igralni dan izkoristile za spoznavanje najplemenitejše igre z žogo na svetu.

Z aktivnostmi so deklice pod budnimi očesi naših trenerk in trenerjev pričele ob 9.00 uri. Za začetek so se skrbno ogrele, se malce spoznale in se nato razporedile po štirih postajah, kjer so se preizkušale v različnih nogometnih in motoričnih veščinah. Po eni uri zanimivih iger na postajah pa je sledila nogometna igra, kjer so deklice pokazale vse svoje nogometno znanje in verjemite nam, da boste zanje v bodoče sigurno še slišali in bodo nekatere izmed njih krojile sam vrh slovenskega ženskega nogometa.

Po končani igri pa je sledilo presenečenje, tako za udeleženke, kot tudi njihove starše. Obiskal nas je namreč prvi izmed treh decembrskih dobrih mož, sv. Miklavž. Bil je začuden in obenem vesel, ko je videl toliko nogometašic oz. mladih športnic na enem mestu. Slišal je, da so bile pridne in jim prinesel darila. Pred odhodom jim je zaželel še veliko sreče in veselja pri igranju nogometa ter dejal, da morajo upoštevati nasvete trenerk in trenerjev ter ubogati doma in v šoli.

Presenečenjem pa še ni bilo konca. Igralnega dneva sta se udeležili in z nasveti pomagali tudi talentirani mladi članski igralki našega kluba. Najboljša strelka članske ekipe v letošnji sezoni, Ana Černelič in njena soigralka ter reprezentantka WU19 Tija Vrhovnik, sta z napotki pomagali dekletom med aktivnostmi, ob koncu pa sta jim razdelili osebne kartice s podpisi in tako postali vzornici mladih nogometašic.

Po koncu in prejeti zasluženi malici, so se deklice skupaj s starši, ki so jih opazovali in vzpodbujali s tribun, polne novih vtisov in izkušenj, odpravile proti domu in že danes komaj čakamo naslednji igralni dan, ki bo organiziran v mesecu marcu 2017, v Športnem parku Radomlje.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v priloženi fotogaleriji, zahvaljujemo pa se tudi NK Komenda in vsem, ki so nam omogočili in pomagali pri izvedbi.
 

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Uroš Juračič, Rok Zore
Tagi