FOTO: Odlično tretje mesto Radomljank U17 v Zagrebu

Ekipo deklet U-17 smo v nedeljo 10. januarja 2016, spremljali na mednarodnem dvoranskem turnirju v Zagrebu

Dvanajst ekip je bilo razdeljenih v 4 skupine, Radomljanke so nastopale v skupini C, kjer so najprej izgubile proti ŽNK MSM Ptuj, nato pa so se izvrstno zoperstavile ekipi Posavine iz Bosne in Hercegovine ter se tako uvrstile v četrtfinale. Tam so se pomerile z ŽNK Pomurje in zasluženo napredovale še v polfinale.

Igralke s Ptuja (kasnejše zmagovalke) so bile (po nekoliko zanimivem razporedu, saj so se po skupinskem delu ponovno srečale z našimi dekleti že v polfinalu) ponovno pretrd oreh za naša dekleta. Po porazu v polfinalu je varovanke trenerja Petra Kristana čakala še zadnja, peta tekma na turnirju. V boju za tretje mesto proti NK Breznica iz Črne Gore, so naše ponovno prikazale odlično igro in domov prinesle nov pokal.

Končni vrstni red turnirja:
1. ŽNK MSM Ptuj (SLO)
2. ŽNK Agram (HRV)
3. ŽNK Radomlje (SLO)
4. NK Breznica (ČG)

Trenerja Peter in Anže sta pohvalila igro in borben pristop deklet, saj so Radomljanke kot ena izmed mlajših ekip na turnirju dokazale, da se lahko kosajo z vsemi ekipami. Obenem sta bila ponosna tudi na veliko število staršev, ki so igralke spodbujali s tribun. Priznala sta, da bi bilo brez njihovega glasnega navijanja veliko težje, zato se jim iskreno zahvaljujeta za vso podporo.

Velika zahvala pa gre tudi organizatorjem turnirja, ŽNK Agram, ki so poskrbeli, da je vse potekalo brez težav in zamud. In ne samo to – pripravili so tudi odlično kosilo za vse udeleženke (in njihove navijače!). Naše sodelovanje z njimi se bo še nadaljevalo, saj so že potrdili udeležbo vseh treh ekip (deklice U11, U13 in U15) na mednarodnem turnirju UKI Cup, ki bo marca v Radomljah. Takrat jim bomo izkazano gostoljubje lahko povrnili.

Na koncu pa še enkrat velika pohvala dekletom U17, ki iz tekme v tekmo dokazujejo, da je prihodnost ŽNK Radomlje svetla.
 

Več o futsal turnirju za dekleta U17, v organizaciji ŽNK Agram: http://znk-radomlje.si/novica/items/foto-odlicno-tretje-mesto-deklet-u17-v-zagrebu

Objavil/a ŽNK Radomlje dne 11. januar 2016

Avtor: Marika prošek, Foto: Simona Vrhovnik (ŽNK Radomlje)
Tagi