FOTO: Članice ŽNK Radomlje z novim trenerjem dostojno pri novih/starih prvakinjah

Na praznični ponedeljek, 2. 5. 2016, je ekipa članic ŽNK Radomlje, pod taktirko novega trenerja Petra Kristana, gostovala v Bakovcih pri ekipi ŽNK Pomurja. Domačinke so si z zmago in domačim spodrsljajem Olimpije štiri kroge pred koncem že zagotovile nov, že peti zaporedni naslov državnih prvakinj, naša dekleta pa bodo (sedaj je to tudi že uradno), igrala v ligi za prvaka.

Pretekli mesec je bil v našem klubu precej razburljiv, po slabših rezultatih pa se je na vroč članski stolček, po Milomirju Mandiću, usedel Peter Kristan.

Tokratna taktična postavitev je presenetila marsikoga, saj se je novi/stari trener (člansko ekipo je vodil že v krstni sezoni 2012/13) pred srečanjem odločil za obrambnejšo formacijo, navkljub temu pa so domačinke pot do radomeljskega gola našle že v tretji minuti, ko je Tibautova povsem osamljena povedla Pomurke v vodstvo. Po prejetem zadetku smo videli lepe priložnosti na obeh straneh, a se vse do 30. minute, ko je ponovno zadela Tibautova, mreži nista zatresli. Domačinke so bile več pri žogi, Radomljanke pa so prežale predvsem na protinapade. Vse do konca prvega dela se nato rezultat ni več spremenil in pohvaliti gre igralke obeh ekip, saj je več kot 100 gledalcev v prvih 45-ih minutah imelo kaj videti.

V drugi polčas so odločneje krenile Radomljanke. V prvih 10-ih minutah so napadale, a si resnejših priložnosti niso ustvarile. Na sredini drugega dela pa je Monika Conjar po napaki obrambe povišala na 3:0. Kristan je opravil vse menjave, do konca srečanja pa so domačinke še dvakrat zadele (Makovec v 82. in Rogan v 87. minuti) in s tem postavile končni izzid 5:0.

Oba trenerja sta bila z igro varovank zadovoljna, Peter Kristan pa je izpostavil mlado vratarko Taro Komatar in pohvalil celotno ekipo, ki je nasploh prvič zaigrala v tovrstni zasedbi in formaciji: "Poraz gre na moj račun. Želel sem videti, kako se igralke znajdejo na drugih igralnih mestih. Po le enem treningu in današnji tekmi pa sem dobil kar nekaj odgovorov. Saj se bo slišalo čudno, a s tekmo sem zadovoljen. Vse naslednje tekme bomo odigrali v luči priprav na finale pokala, ki bo 25. maja 2016 v Kopru. Vsi bomo naredili vse, da se bomo predstavili v najboljši možni luči in po današnji tekmi skupaj z igralkami verjamemo, da smo sposobni presenetiti Pomurje. Čestitke domačinkam za osvojeni nov naslov, mi pa smo z mislimi že na treningih in naslednji tekmi, ko v nedeljo v Radomljah gostujejo nogometašice Olimpije."

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Zore (ŽNK Radomlje)
Tagi