FOTO: Članice ŽNK Radomlje nazasluženo ostale brez točk v Velenju

V nedeljo, 3. aprila 2016, je članska ekipa gostovala v Velenju, kjer bi se z drugo zmago v sezoni proti nogometašicam Škal, lahko močno približala boju za drugo mesto.

Srečanje se je na igrišču z umetno travo v Velenju pričelo ob 11.00. Pričakovano so pobudo prevzele favorizirane domačinke in si priigrale nekakaj lepih priložnosti, a je bila radomeljska obramba na čelu z vratarko Sonjo Čevnik venomer na mestu. V nadaljevanju so varovanke trenerja Mandića zaigrale podjetneje in dosegle zadetek, ko se je v 37. minuti v domačem kazenskem prostoru najbolje znašla Karmen Ulbin in poskrbela za prvenec v rumenem dresu ter rezultat 0:1 in vodstvo naših nogometašic po prvih 45-ih minutah.

V drugem delu je bilo pričakovati ofenzivo domačink, ki so sicer imele terensko premoč a si večjih priložnosti niso uspele priigrati vse do 65. minute, ko je Marijana Jevtić s prekrasnim zadetkom izzid poravnala na 1:1. V zadnjih 20-ih minutah pa so na žalost svoje minute slave poželi tudi sodniki, ki so si z nemalo spornimi odločitvami v škodo naše ekipe privoščili tisto, česar si delilci pravice enostavno ne smejo – vplivali so na končni izzid srečanja in bi si zaslužili negativno oceno. Na žalost se je zaradi tega tekma v zadnjih 15-ih minutah povsem izjalovila in našim dekletom je bilo onemogočeno doseči tisto, kar so si želela in kar so si z diciplinirano igro in pristopom tudi zaslužila. Po številnih nelogičnih odločitvah, drugem rumenen in posledično rdečem kartonu Čagranove v 85. minuti, je potrebno omeniti sporno dosežen zadetek, ko je domača igralka Sanja Malinić, v radomeljskem kazenskem prostoru, več kot očitno zaustavila z roko in nato dosegla zmagoviti zadetek za 2:1, česar pa sodniška trojka ni videla oz. želela videti.

Na svoje varovanke je povsem zasluženo ponosen tudi trener Milomir Mandić, nekaj besed pa je namenil tudi delilcem pravice, čeprav se ponavadi le-temu izogiba: "Kot sem pričakoval, smo gledali zanimivo in dokaj izenačeno srečanje. Domače moštvo je imelo skozi celotno srečanje rahlo terensko premoč. Glede na naše vodstvo in potek dogodkov na igrišču nismo pričakovali, da bomo v izteku srečanja ostali praznih rok. Žal mi je deklet, ki so v današnje srečanje vložile veliko truda, napora in želje po uspehu. Da temu ne bo tako, so se odločili delilci pravice, ki so v zaključku tekme s pristranskimi odločitvami, v korist domačega moštva, vnašali nemir in nervozo v naše moštvo. Nestrinjanje z sodniškimi odločitvami je drago stalo našo centralno branilko Stašo Čagran, ki je v razmiku nekaj minut 2x porumenela. V zadnji minuti srečanja je sledila nova sodniška blamaža, ko so priznali zadetek Sanje Malinić, po predhodnem zaustavljanju žoge z roko. Mislim, da je ŽNK Rudar Škale dovolj kvalitetno moštvo in da ne potrebuje takih daril od sodnikov. Ponosen sem na svoja dekleta, saj se vsi skupaj prav dobro zavedamo, da danes nismo bili poraženi na igrišču zaradi slabe in neprepoznavne igre, temveč predvsem zaradi slabega in pristranskega sojenja. Z grenkim priokusom in z razlogom smo razočarani zapustili mestni stadion v Velenju. V normalnih okoliščinah bi za včerajšnji poraz iskali vzroke predvsem v sebi in v naši igri in ne v sodnikih oziroma njihovih napakah, ki so nas stale izgubo točk. Upam in želim si, da na naslednjih prvenstvenih obračunih ne bo več potrebno kritizirati dela sodnikov, ampak se bomo osredotočili predvsem na svojo igro in lastne napake. Ne glede na vse, kar se je danes dogajalo na igrišču, čestitam domačemu taboru na športnem in korektnem srečanju, ter jim želim v nadaljevanju prvenstva dobrih iger in rezultatov."

Foto: Rok Zore

Objavil/a ŽNK Radomlje dne 3. april 2016

 

Zakaj in kaj privede, da se lahko dogajajo takšne stvari, se nima smisla spraševati, dejstvo pa je, da so naša dekleta Velenje zapuščala z grenkim priokusom ampak z visoko dvignjenimi glavami, saj se zavedajo, da so s svojim delom, trudom in kvaliteto v samem vrhu slovenskega ženskega nogometa, smo pa na žalost očitno za nekatere posameznike še premladi in "premajhni", da bi si zaslužili pravo mero spoštovanja in pravilnega odnosa delilcev pravice do našega kluba in našega dela. Verjamemo, da bo prišel čas, ko se bodo tudi te stvari uredile in kot vsi vemo, se v športu slej ko prej vse vrne in postavi na pravo mesto.

Še enkrat kapo dol dekletom, na katere smo zares ponosni in se vidimo v nedeljo, 17. aprila 2016, ob 11.00 v Športnem parku Radomlje, ko v goste prihajajo nogometašice ŽNK Maribor.

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Zore (ŽNK Radomlje)
Tagi