FOTO: Članice in dekleta U17 ŽNK Radomlje v spomladanski del s peticama

Medtem, ko so se mlajše ekipe ŽNK Radomlje v nedeljo merile na mednarodnem UKI CUP turnirju, so članice in dekleta U17 vknjižile dve zmagi.

V soboto, 19.3.2016, so varovanke Petra Kristana gostovale v Novem mestu pri tamkajšnji Krki, ki je pred pričetkom spomladanskega dela oznanila vest, da izstopa iz članske lige, zavoljo slabe finančne situacije. Ne glede na to, se v naj trofnejšem slovenskem ženskem nogometnem klubu trudijo na vse kriplje pri delu z mladimi, kar je pohvale vredno. Radomljanke so se v dolenjsko prestolnico odpravile v vlogi favoritinj in le-to tudi upravičile s petimi zadetki v domači mreži. Zadele so Ana Černelič, Ana Milović, Zala Vindišar, Neža Jereb in Sarah Ljubijankić. Neža in Sarah sta poskrbeli za svoj prvi zadetek za ekipo deklet U17 ŽNK Radomlje.

Čestitke dekletom za osvojene nove tri točke, naj pa omenimo, da se bodo dekleta na velikonočni vikend mudila na Komm mit turnirju v Puli, kjer branijo lanskoletno lovoriko. Srečanje prihodnjega kroga bo tako odigrano na velikonočni ponedeljek, 28.3.2016 ob 11.00 v Športnem parku Radomlje, nasprotnice pa bodo nogometašice ŽNK Koroška.

Članska ekipa je po zgodovinski uvrstitvi v finale pokala gostovala v Ajdovščini. Hčere burje, kot jim pravijo, so bile pričakovano v podrejenem položaju, a so se borile in prav njihova borbenost in nepopustljivost jim je prinesla manjšo razliko v danih in prejetih zadetkih, kot bi marsikdo pričakoval. Vseeno so Radomljanke vseskozi nadzorovale igro v polju in prihajale do lepega števila priložnosti, predvsem po hitrih podajah in kombinatorni igri po tleh. V prvem polčasu so varovanke trenerja Mandića zadele štirikrat (po 2x Kaja Jerina in Ana Černelič), v drugem delu pa je zadetek dosegla še Barbara Kralj. Trener je lepo minutažo namenil prav vsem igralkam, ki so upravičile njegova pričakovanja in tako komaj čakamo nadaljevanje prvenstva, ko se bo v ekipo vrnila tudi naša posojena vratarka Tara Komatar, ki je polovico sezone branila v ŽNK Krka.

Foto: Rok Zore

Objavil/a ŽNK Radomlje dne 20. marec 2016

Na velikonočni ponedeljek so članice proste (zavoljo izstopa ŽNK Krka iz lige), jih pa čaka težko gostovanje že prihodnjo nedeljo, ko se bodo 3. aprila 2016 v Velenju pomerile z ŽNK Rudar Škale.

Lepo vabljeni tudi k branju novice o dogajanju na jubilejnem 5. mednarodnem UKI CUP turnirju za deklice.

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Zore, ŽNK Radomlje
Tagi