Financiranje KK Helios Domžale bo po novem temeljilo na štirih stebrih

V prihodnosti bo financiranje Košarkarskega kluba Helios Domžale, potekalo znotraj štirih stebrov. Ključno podporo bo še vedno zagotavljala družba Helios, kot generalni sponzor, pričakuje pa se: večja finančna podpora s strani občine, večja prodaja sezonskih kart in dodatna podpora preostalih sponzorjev, so na današnji novinarski konferenci povedali predsednik uprave Heliosa, Aleš Klavžar, predsednik uprave RIH, Gerald Martens in športni direktor KK Helios, Lado Gorjan.

Po razburkani končnici pretekle sezone, odpovedi igranja v ligi ABA in iztekom 3-letne pogodbe s trenerjem Zmagom Sagadinom, klub sedaj postavlja nove temelje za razvoj košarke v Domžalah. Za prihodnost kluba je ključno, da sanira dolgove, saj le-ti trenutno otežujejo delo in vlaganje v razvoj mladih košarkarjev. Generalni sponzor, Helios Domžale d.d., še vedno spoštuje vse obveznosti, k izhajajo iz štiriletne pogodbe s klubom. Nov model financiranja, ki bo temeljil na štirih temeljih, apelira na mesto Domžale, na prebivalce Domžal in na ljubitelje košarke. Potrebno je namreč doseči precepcijo, da se z nakupom vstopnice pomaga klubu in igralcem.

Aleš Klavžar, predsednik uprave Heliosa Domžale in predsednik KK Helios Domžale, je povedal, da družba Helios že 34 let podpira klub in bo ob podpori mesta Domžale ter ljubiteljev tako tudi ostalo. Trenutna prioriteta je finančna sanacija kluba. Po njegovih besedah je nov finančni model edina prava in dolgotrajna vzdržna strategija. »Samo na takšen način se bodo v klubu lahko razvijali mladi in perspektivni igralci, katere bomo čez nekaj let spremljali tudi na evropskih in svetovnih tekmovanjih«, je poudaril Klavžar.

Gerald Martens, predsednik uprave RIH in predsednik nadzornega sveta Heliosa Domžale, ni skrival razočaranja, nad ogledom polfinalne tekme lige Telemach med KK Helios Domžale in KK Union Olimpijo, saj je pričakoval drugačno vzdušje: »Bistveno drugačno od videnega. Na ključni tekmi sezone je bilo ob kapaciteti dvorane 1.500 ljudi, prodanih vsega 175 vstopnic, ostale pa so bile podeljene, tribune pa še vedno niso bile polne. Tega koncepta ne razumem in me nekoliko žalosti.« Po njegovih besedah bi morali v bodoče klubu svojo pripadnost in podporo v večji meri izraziti prebivalci in navijači v lokalnem okolju, ter tudi župan in občina. »V kolikor to uspe, bo tudi Helios finančno podprl klub in veliko in veliko energije vložil tudi v iskanje dodatnih sponzorjev.«

Lado Gorjan, športni direktor KK Helios Domžale, je med drugim povedal, da bo novi trener članske ekipe znan v kratkem, trenutno namreč še potekajo pogovori. Po njegovih besedah bodo v bodoče moštvo sestavljali mladi igralci iz Domžale in okolice, intenzivno pa bodo delali na prepoznavnosti kluba in poskrbeli, da bodo tekme še bolj atraktivne. »Seveda se bomo trudili zmagovati na vseh zastavljenih področjih. Že sedaj smo odlični v delu z mladimi igralci, kar dokazuje tudi osvojeni Pokal bo mladih, in tudi v bodoče bomo veliko delali na razvoju mladih košarkarjev«, je še povedal Gorjan.

Na novinarski konferenci so še povedali, da bo prodaja sezonskih vstopnic po ceni 75 eur, potekala od začetka avgusta in bo trajala vse do pričetka nove košarkarske sezone. Sezonska vstopnica ne bo pomenila le vstopa na tekmo, temveč bo z njo možno pridobiti tudi popuste pri nakupu športne opreme in druge ugodnosti. Prav tako bodo vstopnice prilagojene tudi različnim segmentom gledalcev.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi