Fenomenalna tekma, a na žalost boleč poraz za Domžale Tigers!

V mestu Telfs poleg Innsbrucka se je odvijala tekma drugega kroga AFL Div2 med Domžale Tigers in Telfs Patriots.

Tekma se je za Domžalske Tigre začela precej slabo, po prvi četrtini so Tigri izgubljali že za dva touchdowna (14:0). V drugi četrtini pa smo bili priča preobratu. Za povratek je prvi touchdown dosegel podajalec Luka Kotnik s tekom v končno ceno (14:6). Nato so Patriotsi dosegli še tretji in njihov zadnji touchdown na tekmi (21:6). Drugi touchdown za Tigre je dosegel Luka Kruljec z ujeto podajo Luke Kotnika (21:13). Na koncu prvega polčasa smo doživeli še eno presenečenje. Zaradi odlične brce Luke Kotnika na Kick-offu se je žoga odbila od enega izmed igralcev nasprotne ekipe in končala v končni coni. Klemen Svetlin je odreagiral pametno, žogo hitro pokril in tako prinesel Tigrom še dodatnih 6 točk, ki so jih nadgradili še s strelom na gol (21:20).

Rezultat je ostal nespremenjen do konca tekme, ekipi sta se stalno izmenjevali na igrišču, a do točk ni prišlo. V zadnjem napadu so zaradi manjše nezbranosti Tigri zapravili zadnjo priložnost za zmago in izgubili z eno točko razlike. Končni rezultat 21:20 za Telfs Patriots.

Tigri so tako v svoji diviziji trenutno na zadnjem mestu z dvema porazoma. A so pokazali, da so sposobni igrati nogomet na pravem nivoju, tako da lahko v bodoče pričakujemo samo še bolšje rezultate.

Telfs Patriots 21:20 Domžale Tigers
             (14:0 / 7:20 / 0:0 / 0:0)

Naslednja tekma Domžalčanov bo na sporedu 7. maja, ko se bodo v polfinalu državnega prvenstva pomerili z ekipo Ljubljana Silverhawks.

Avtor: Domžale Tigers; Foto: Domžale Tigers
Tagi