Eva Pogačar ostaja na mestu Calcitove organizatorke igre

Mlada, še ne dvajsetletna podajalka Eva Pogačar bo tudi v prihodnji sezoni nosila dres kamniške ekipe Calcit Volley. Pogačarjeva se je v Kamnik vrnila januarja, po tem ko je klub v lanskem poletnem premoru zapustila v želji po igranju v najmočnejši italijanski ligi.

Sanj, da bi nekoč zaigrala med najboljšimi, mlada Domžalčanka ni opustila, a v tem trenutku meni, da je za njen razvoj važnejše nabiranje igralske kilometrine. »Calcit mi daje dobre pogoje za napredek, predvsem pa tu ostajam na igrišču, kar mi je osebno najpomembnejše.«  Nekaj ponudb iz tujine je prišlo tudi letos, a minutaža je vendarle pretehtala odločitev.

Pogačarjeva se v polovici sezone, ki jo je prebila pri Lardini Filottranu, v vlogi druge podajalke ni naigrala, zato je na lastno željo prekinila pogodbo in se januarja vrnila v Kamnik, kjer je po finalu Pokala Slovenije na mestu organizatorke igre zamenjala Zalo Zbičajnik. V nadaljevanju sezone so Kamničanke osvojile srednjeevropsko ligo Mevza, ob predčasnem zaključku državnega prvenstva zaradi epidemije Covid-19 pa so na podlagi do tedaj odigranih tekem osvojile tudi naslov državnih prvakinj. Domača lovorika jim v sledeči sezoni prinaša kvalifikacije za Ligo prvakinj, nastopi na evropskem parketu pa so bili za perspektivno Pogačarjevo dodaten motiv za podaljšanje sodelovanja s Calcitom. »Igranje v Ligi prvakinj, pa čeprav se bo tja treba prebiti skozi kvalifikacije, je eden od razlogov, da ostajam v Kamniku. Za igralke je tekmovanje na tem nivoju velika čast in želja. Upam, da se nam bo uspelo prebiti v ligo, v vsakem primeru pa bo tudi igranje v pokalu CEV dobro za nas.«

Pogačarjeva je, tako kot številni drugi športniki po državi, občutila močno odtegnitveno krizo od žoge. Odbojkarji namreč vse od 12. marca, ko je bila v Sloveniji razglašena epidemija, ostajajo brez treningov. V Kamniku imajo odbojkarji sicer navado trenirati do konca maja, nato pa se ponovno zberejo v začetku avgusta. Tokratne priprave na prihodnjo sezono potekajo nekoliko drugače. Zaradi zaprtih fitnesov kondicijo odbojkarji ohranjajo vsak zase, v pomoč so jim navodila kondicijskih trenerjev. Pogačarjeva ima pri tem še dodatno pomoč. »Imam srečo, da je moj bratranec kondicijski trener in z njim treniram že ves čas korona krize, da ostajam v formi. Ker so fitnesi zaprti, je na ulici organiziral treninge za vso sosesko. Dobivamo se mladi in stari in se skupaj razgibavamo. Res je zabavno.«

Pogačarjeva je svoje odbojkarske korake začela pri Calcitu, vmes je dve sezoni igrala pri Zgornji Gorenjski, kot omenjeno, pa je del lanske sezone preživela v Italiji.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

Komentarji uporabnikov
Tagi