Erik Janža okrepil Domžale

Nogometni klub Domžale je bil dejaven tudi na zadnji dan zimskega prestopnega roka. Športni direktor Matej Oražem je v vrste dvakratnih državnih prvakov uspel zvabiti še tretjo okrepitev v zimskem prestopnem roku.

Najmanj do konca sezone 2014/2015 bo svojo kariero ob Kamniški Bistrici nadaljeval perspektivni branilec Erik Janža, ki je bil v zadnjih dveh sezonah standardni član Mure 05, za katero je zbral kar 51 nastopov: ''Erika smo si želeli že pred letom in pol, ko se je v Domžale preselil Žiga Kous. Ves ta čas smo ga pozorno spremljali in njegove dosedanje igre so bile odlične, o čemer priča tudi to, da bo eden od nosilcev naslednje generacije reprezentance do 21 let. Zaradi svojih dobrih iger je imel številne ponudbe in zelo sem vesel, da smo na koncu našli skupen interes in da je Erik svojo srednjeročno prihodnost zaupal NK Domžale. Verjamem, da bo postal pomemben del naše ekipe v spomladanskem delu sezone in da nam bo pomagal do zastavljenega cilja, uvrstitve v evropska tekmovanja,'' je o prihodu tretjega novinca povedal športni direktor Matej Oražem.

19-letni član mlade slovenske reprezentance nadaljuje tradicijo prekmurskih nogometašev v Domžalah: ''Igra na poziciji, ki jo je pred letom zapustil Tadej Apatič in prepričan sem, da bo več kot dostojen naslednik svojega starejšega rojaka. Še več, verjamem, da je sposoben priti celo dlje od mlade slovenske reprezentance. Erik se bo v naši ekipi pridružil številnim mladim kolegom in prepričan sem, da bodo skupaj z Žigo Kousem in Markom Kovjenićem dobro zastopali tudi barve izbrane vrste do 21 let, kjer bi se jim lahko kmalu pridružil še kakšen od mladih nogometašev našega kluba,'' je zaključil prvi kadrovik dvakratnih državnih prvakov.

Za konec dodajmo še, da je Nogometni klub Domžale prekinil pogodbo z branilcem Laminom Diallom, ki si je medtem že našel nov klub. V spomladanskem delu sezone bo igral za kranjski Triglav, v dresu katerega je kot posojen nogometaš Domžal že nastopal.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić  (NK Domžale)

Tagi