Energijateam.com ponovno uspešna v XC Završnici

V soboto, 29. maja 2016, je v čudovitem rekreacijskem parku Završnica potekala četrta tekma za sloXcup, XC Završnica. Tekmovalci Energijatema.com, David Ivartnik, Blaž Dragar in Anže Mihalič so zasedli vse stopničke v kategoriji U19. V U23 je bil najhitrejši Gregor Dimic. Vita Movrin je zmagala med mladinkami. Jakob Smolnikar je bil tretji v kategoriji U17. Ana Janežič in Tamara Homar sta bili v kategoriji U15 na najvišjih dveh stopničkah. V kategoriji U13 je bil najhitrejši Žan Pahor, med deklicami U11 pa Meta Janežič. V kategoriji U9 je bila Meta Tancik druga, Lenart Dejak pa tretji. Bogat izkupiček sta zaokrožila še Gregor Dimic in Mitja Tancik, ki sta absolutno dosegla drugo in peto mesto.

Organizator je pripravil zanimive in razgibane trase, ki so bile speljane po travnikih, deloma tudi v gozdu. Tekmovalci so vozili v treh različno dolgih krogih, odvisno od kategorije. Koordinator sloXcup Mitja Tancik, ki je tudi trener in tekmovalec ekipe Energijateam.com, je o tekmo povedal: »Tekme se je udeležilo več kot 200 tekmovalcev. Vreme je bilo tokrat bolj prijazno.«

V Elitni skupini sta ekipo Energijateam.com zastopala Mitja Tancik, ki je privozil 4. mesto in Jure Belak, ki je bil peti. Najhitrejši so bili Boštjan Hribovšek, Luka Tavčar, oba Calcit bike Team in Aleš Boškin, MBK sportR.si.

Med tekmovalci U23 je bil najhitrejši Gregor Dimic, ki je bil tudi absolutno drugi.

Gregor Dimic in Mitja Tancik.

Ekipa Energijateam.com je na tekmi XC Završnica v kategoriji U19 zasedla vse stopničke na zmagovalnem odru, David Ivartnik je bil prvi, Blaž Dragar drugi in Anže Mihalič tretji. S petim mestom je uspeh ekipe dopolnil Tadej Zorman.

Med mladikami je Vita Movrin ponovila dobre vožnje prejšnjih tekem in ponovno zmagala, na drugem mestu je v cilj pripeljala Eva Jagodič, tretja je bila Nika Dečman, obe Calcit bike Team. Na četrtem mestu je bila Ana Movrin. V kategoriji U17 so ekipo Energijateam.com zastopali Jakob Smolnikar, ki je bil tretji, Žiga Keržan je bil peti in Gašper Prelovšek, ki je bil deveti.

Ekipa mladincev s trenerjem.

V kategoriji U15 sta Ana Janežič in Tamara Homar ponovno stali na stopničkah, Ana je bila prva, Tamara je v cilj pripeljala kot druga, tretja je bila Anja Nadu, iz Bk Montes. Med dečki je Jure Prelovšek privozil 15. mesto.

V kategoriji U13 je med deklicami za ekipo Energijateam.com vozila Ema Movrin, ki je bila peta. Med dečki je bil najhitrejši Žan Pahor, drugi je bil Jure Rus, tretji pa Miha Smrdel, oba MBK sportR.si. Kot četrti je v cilj pripeljal Luka Janežič, Jure Gombač je privozil 23. mesto. Od 30. do 32. mesta so si sledili še Gašper Ahačič, Klas Korošec in Jan Luštek.

Meta Janežič je bila najhitrejša v kategoriji U11, za njo sta v cilj pripeljali Lena Nadu, Bk Montes in Nika Mikuž, MBK sportR.si. Med dečki so v kategoriji U11 tekmovalci Energijateam.com zasedli mesta od devetega do dvanajstega in sicer Jurij Zupanič, Job Brecelj, Marko Mali in Matic Lipovšek. Na štirinajstem in petnajstem mestu sta jim sledila Ažbe Kobal in Žan Keržan.

V kategoriji U9 je bila Meta Tancik druga, Lenart Dejak pa tretji. Filip Kutoša je pripeljal v cilj kot deveti, Gal Benda pa kot sedemnajsti.

Meta Tancik.

V kategoriji U7 je barve Energijateam.com zastopal Bor Križan, ki je zasedel 5. mesto.

Za ekipo Energijateam.com so v kategoriji amaterji vozili Anže Marinčič, ki je bil peti, Evgen Pevec, ki je bil deveti in Miha Debeljak, ki je bil dvanajsti.

Med veterani1 sta Borut Križan in Janez Dejak privozila peto in dvanajsto mesto. Med Veterani2 pa so vozili Aleš Rijavec, ki je bil sedmi, Marko Škarja, ki je bil osmi in Peter Keržan, ki je bil dvanajsti.

Energijateam.com

Fotografije: www.sloxcup.com

Tagi