Elsner ponosen na svoje fante

Maribor – Domžale 1:1

Nogometaši Domžal tudi po obisku Ljudskega vrta ostajajo brez poraza na gostovanjih. Varovanci Luke Elsnerja so hkrati podaljšali niz neporaženosti na pet tekem, so pa končali niz tekem brez prejetega gola. Po 413 minutah je vratarja Nejca Vidmarja premagal Marcos Tavares, ki je v 49. minuti tekme domače popeljal v vodstvo. Dvakratni prvaki so se odzvali vsega devet minut pozneje, ko je svoj tretji gol na zadnjih treh tekmah dosegel Slobodan Vuk.

V prvem polčasu so se rumeni odločno zoperstavili motiviranemu nasprotniku, ki ga je s tribun spodbujalo 4.500 gledalcev. Domžalčani se niso osredotočili le na obrambne naloge, saj so nekajkrat nevarno zapretili proti vratom Jasmina Handanovića. Medtem ko je najlepšo priložnost za Maribor zapravil Tavares, z odličnim posredovanjem se je izkazal Gaber Dobrovoljc, je bil za goste najbližje uspehu Aladin Šišić, ki je bil v dvoboju z domačim vratarjem le za korak prepočasen: ''Prvi polčas smo odigrali kvalitetno, tako v postavitvi kot v prehodu v napad. Bili smo pogumni, zato smo si pripravili tri do štiri lepe situacije, ki bi jih lahko s kakovostno zadnjo podajo bolje izkoristili in morda celo povedli. Ob tem smo bili v fazi obrambe dvakrat slabo postavljeni. Želeli smo s podobno igro nadaljevati v drugem polčasu, a nam ni uspelo,'' je priznal trener Luka Elsner, ki je šok doživel že štiri minute po odmoru, ko so vijoličasti povedli. 

Domžalski strateg se je odzval ekspresno, saj je že v 52. minuti storil ključno zamenjavo. Žana Majerja, ki se je vrnil po poškodbi in mu je nekoliko zmanjkalo moči, je zamenjal Vuk. Domžalčani so zaigrali z dvema napadalcema, Vuk pa je po vsega šestih minutah na igrišču izid izenačil: ''Gol nismo dosegli zaradi menjave in spremembe sistema, saj je padel po prekinitvi in odbiti žogi. To ni bila taktična rešitev, ki bi pripeljala do zadetka. Daleč od tega. Trenutno gredo Slobodanu (Vuku op.p.) stvari dobro od rok in danes nam je prinesel točko. Kljub temu sem bil prepričan, da bomo popolnoma nenevarni, če ne zaigramo z dvema napadalcema. Morda smo s tem malce obudili upanje v naši ekipi in vesel sem, da se je zamenjava izkazala za dobro. Zasluge za točko pa gredo v celoti igralcem. Taktična sprememba zagotovo ni bila ključna za točko,'' je ostal skromen 33-letni strateg, ki je bil z delitvijo točk zadovoljen: ''Vesel sem osvojene točke, saj smo bili v drugem polčasu v težkem položaju iz katerega smo se z malce sreče uspeli vrniti v igro. Nad vodo nas je držal reprezentančni vratar Vidmar. Vse to je na koncu potrebno imeti, da odneseš točko iz Ljudskega vrta. Ponosen sem na predstavo svojih fantov, ki so v tem trenutku dali vse od sebe in bili za to tudi nagrajeni.''


 

Elsnerja ni zmotil niti konec niza tekem brez prejetega gola. Domžalčani so za dve minuti popravili rekord letošnje sezone, ki ga je s 411 minutami držala ljubljanska Olimpija: ''Prejeti gol nima velikega pomena, saj smo še dobro odnesli kožo. V drugem polčasu je agresivnost v zvezni liniji malce popustila, razmik med igralci se je povečal in Maribor je nemudoma našel luknje v naši postavitvi. Kakovostno so obračali stran in takrat smo tudi prejeli gol. Ta je nepomemben , saj ne lovimo rekordov, ampak osvajamo točke. ''

Naslednji komplet točk bo na voljo že v soboto, ko bo v Športnem parku Domžale gostovala vodilna Olimpija, ki je danes doživela drugi poraz v sezoni. Po Domžalah jo je na stadionu v Stožicah z 2:0 premagal še Zavrč: ''Ni ekipe na svetu, ki bi zmagala 36 tekem zapored. Tudi Olimpija bo imela vzpone ter padce in njihove težave po porazu z Zavrčem želimo še malce poglobiti. Vse bo odvisno od kvalitete, ki jo bomo pokazali na igrišču, in želje, da jih znova premagamo,'' pravi Elsner, ki se že veseli sosedskega derbija. Zanimanje za ogled tekme je ogromno in vse kaže, da bo domžalski stadion prvič po dolgem času premajhen za vse, ki bi si želeli tekmo ogledati v živo: ''Takšne tekme si lahko le želimo. Že lani smo na našem stadionu odigrali nekaj dobrih tekem, ki so privabile ogromno gledalcev. Ta tekma bo verjetno prvič po obračunu s Stuttgartom zapolnila naš stadion do zadnjega kotička. Za zaposlene v klubu in igralce, ki so garali ves ta čas, je to velika nagrada. Nestrpno pričakujem to tekmo, da pokažemo kaj zmoremo. Prepričan sem, da smo na tej tekmi zmožni velikih stvari.'' Tekma z Olimpijo bo na sporedu v soboto ob 17:45, vstopnice pa si lahko že danes zagotovite v predprodaji v NK Baru. Cena vstopnic je 5 evrov, za študente, dijake in upokojence 3 evre, otroci do vključno 14 leta starosti pa imajo prost vstop.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi