El Clasico v Domžalah, kjer sta se spopadla “večna rivala” NK Kalcer Radomlje in NK Roltek Dob

Včeraj zvečer je v Športnem parku Domžale potekal domači "El Clasico" med NK Kalcer Radomlje in NK Roltek Dob.  In kaj bi si navijači obeh moštev za zadnjo tekmo v jesenskem delu prvenstva bolj zaželeli, kot ogled večnega derbija med sosednjima kluboma, ki oba tekmujeta v 2. SNL ligi. Skratka bila je "poslastica", ki si jo je ogledalo malo manj kot 1.000 gledalcev.

Prvi gol je v 5. minuti tekme za Dob zadel Simi z osemnajstih metrov. Kljub temu, da je bilo za obe strani ves čas kar nekaj priložnosti, so morali gledalci za naslednji zadetek počakati do 67. minute, ko je mrežo Doba zadel Kosec in s tem izenačil rezultat. Ko je že skoraj kazalo, da se bo tekma izšla neodločeno, je v 78. minuti Prašnikar z glavo zadel desni spodnji kot domačih vrat in tako popeljal Dob v vodstvo. Piko na i pa je v 90. minuti dodal Klopčič, ki je po protinapadu po levi strani zaključil s strelom po tleh in matiral Juračiča in s tem pripeljal do končnega rezultata 1 : 3 za Dob. Po končanem jesenskem delu je Dob na lestvici na 2. mestu in za vodilnim Zavrčem zaostaja za dve piki. Radomlje pa so končale na 7. mestu.

El Clasico med "večnima" rivaloma.

Kot smo že omenili, se je tekme udeležilo kar veliko število gledalcev, ki so prišli navijati vsak za svoj klub. Največjo podporo pri navijanju pa so vso tekmo imeli  Radomljani, saj jih je poleg velikega števila gledalcev, prišlo spodbujati tudi več kot 30 navijačev iz navijaškega kluba Mlinarjev, ki so vso tekmo glasno spodbujali svoje ekipo.

Na tekmi smo med gledalci zagledali tudi nekdanjega selektorja Slovenske nogometne reprezentance Bojana Prašnikarja, ki nam je povedal, da je prišel na tekmo spodbujati svojega sina Luko, ki igra za ekipo Doba.

Svojega sina Luko je prišel spodbujati tudi Bojan Prašnikar.

Prav tako smo med gledalci zagledali župana Občine Domžale Tonija Dragarja, ki si je tekmo ogledal skupaj s predsednikom NK Radomlje Matjažem Marinškom, predsednikom NK Dob Bojanom Gasiorjem in predsednikom KS Radomlje Igorjem Jeretino.  Svojo nevtralnost je župan pokazal tako, da je sedel med obema predsednikoma klubov.

Navijaška skupina Mlinarji, je ves čas tekme glasno spodbujala svoje nogometeše, ki jim v tem večnem derbiju sicer ni ratalo, vendar so na tekmi pokazali svojo borbenost in se tako odkupili svojim najzvestejšim navijačem.

"Dejte gol", "Vsi za šampione rumene", "Mi smo veseli, mi smo rumeni, mi smo tapravi mlinarji, navijamo za Radomlje", "Nč vas ne slišimo", Vse to je vso tekmo odmevalo iz ust navijaške skupine Mlinarjev. Da gre za resnični derbi so večkrat med tekmo pokazali tudi s prižiganjem dimnih bakel.

Najbolj zanimiva pa je bila vsekakor skupina mladih fantov, starih okrog devet, deset let, ki trenirajo nogomet v NK Radomlje, saj so v zgornjem delu tribune sestavili svojo navijaško skupino in vztrajno ves čas tekme navijali za svoje favorite.

    

Mladi navijači so ves čas glasno spodbujali svoje favorite.

Seveda smo med tekmo slišali tudi razne "strokovne komentarje in priporočila, ki so jih dajali gledalci: "Sodnik, nimaš pojma", "A zdele boš menjal, kot da bi vodili mi", "Sodnik karton mu daj, a ne vidiš kaj dela", "Dragar povej za koga navijaš"…

Po končani tekmi je vodja navijaške skupine Mlinarjev Matica Gorza dejal: "Bila je zanimiva tekma. Nismo pa doživeli naših pričakovanj po zmagi. Vidimo se ponovno spomladi."

    

Mlinarji se že veselijo spomladanskega dela prvenstva.

Z današnjo tekmo se je končal jesenski del prvenstva. Sedaj bodo imeli nogometaši obeh moštev čas za počitek in seveda tudi čas za priprave za nove tekme, ki jih čakajo prihodnjo pomlad.

Obema moštvoma čestitamo za uspehe, ki sta jih dosegla v jesenskem delu in jima želimo uspešno tudi v naprej. Na koncu pa tudi lahko rečemo, da je v Radomljah in v Dobu doma pravi nogomet.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi